Moldova

Criză de juniori în fotbalul moldovenesc

În aceste zile, republica noastră este vizitată de reprezentativa masculină de juniori Under-19 a Republicii Belarus, cu scopul de a disputa două meciuri-test cu formaţia similară a R. Moldova.

Prima partidă a avut loc sâmbătă pe stadionul din Orhei. Imprudenţa fundaşilor “tricolori” au făcut ca scorul să fie deschis de oaspeţi deja în al doilea minut al meciului, când s-a remarcat Aleksei Sucikov. Dar după cum se cunoaşte, “acasă şi pereţii te ajută”, şi peste 13 minute, căpitanul selecţionatei noastre, Igor Lambarschi, reuşeşte egalarea, scorul 1-1 fiind şi rezultatul primei reprize. În mitanul secund, ambele formaţii au încercat să “taxeze” victoria, iar norocul a zâmbit moldovenilor care au marcat golul decisiv în minutul 66, prin Igor Dima.

Victoria fragilă nu a generat optimism oficialilor FMF şi al antrenorilor, care au susţinut la unison, că discipolii lui Sergiu Cleşcenco au jucat extrem de slab.

Mâine, aceste două echipe se vor reîntâlni în al doilea meci de verificare, la Vadul-lui-Vodă. Indiferent, de scorul care va fi înregistrată, realitatea persistentă în fotbalul autohton de juniori impune o schimbare stringentă a atitudinii faţă de această categorie de vârstă în scopul creării condiţiilor pentru un progres la acest capitol. Or, aici se “coace” viitorul lotului naţional de seniori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *