Internațional

(CRIZA IMIGRANȚILOR) Canada începe primirea refugiaţilor

Primul avion militar de transport de trupe urmează să aterizeze la Toronto joi seara, al doilea sâmbătă, la Montréal. Aeroporturile din aceste două oraşe sunt punctele de intrare amenajate pentru primirea refugiaţilor. După îndeplinirea formalităţilor administrative şi în urma unui examen medical, refugiaţii vor fi trimişi treptat către 36 de oraşe, pe întregul teritoriu al Canadei.

Potrivit Ministerului Imigraţiei, începând din ianuarie 2014, Canada a găzduit deja 3.500 de refugiaţi sirieni, susţinuţi de cetăţeni sau organisme private. Deşi Guvernul liberal a promis să preia, până la 31 decembrie, 25.000 de refugiaţi sirieni din tabere din Iordania, Liban şi Turcia, după atacurile de la Paris, cât şi din cauza dificultăţii de prelucrare a cererilor într-o perioadă foarte scurtă, procesul de primire al refugiaţilor se va extinde pe o perioadă de trei luni.

După aceşti 10.000 de refugiaţi – dintre care aproximativ 8.000 sunt susţinuţi de către persoane private -, alţi 15.000 sunt aşteptaţi în ianuarie şi februarie 2016.

În cadrul procedurii de selecţie, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a propus, la începutul lui decembrie, unui număr de aproximativ 60.000 de refugiaţi să depună un dosar de emigrare în Canada. Trei sferturi dintre ei se află în tabere în Iordania, iar restul în Liban.

Cererile a 12.000 dintre aceşti 60.000 de refugiaţi au fost deja tratate, a anunţat John McCallum, ministrul Imigraţiei.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *