UE / Nato

Criza imigranților îi scoate din minți pe oficialii europeni: ”ÎMPĂRȚIȚI 100.000 de refugiați”

Acesta cere ca statele membre ale Uniunii să fie solidare cu țările afectate de migrație și să împartă între ele 100.000 de refugiați. ”Fac apel la liderii statelor din UE să dea dovadă de solidaritate cu statele membre care se confruntă cu un val migratoriu fără precedent”, a afirmat Tusk.

El s-a pronunțat în favoarea ”unei repartiții echitabile a cel puțin 100.000 de refugiați.” Însă, țările membre ale UE, în număr de 28, s-au opus până în prezent unui sistem de redistribuire a solicitanților de azil propus de Bruxelles. Acestea au oferit doar 32.256 de locuri, față de 40.000 cerute.

Și președintele Parlamentului European, Martin Schulz i-a cerut premierului maghiar să contribuie la găsirea unei soluții europene comune la această criză. El “l-a tras de urechi” pe Orban, care a afirmat că problema imigranților este a Germaniei și nu a Europei.

“A spune că avem refugiați în toată Europa și că toți vor să ajungă în Germania și, din acest motiv, nu-i problema noastră, este o greșeală. Avem nevoie de o distribuire justă. Nu este o problemă să repartizăm 500.000 de oameni la 507 milioane de cetățeni comunitari. Însă este o problemă ca toate aceste persoane să cadă doar în sarcina anumitor state membre”, a insistat Schulz.

sursa: paginaeuropeana.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *