Internațional

Criza imigranților într-o GALERIE FOTO

Trecerea ilegală a frontierei nu mai este contravenţie, ci infracţiune pedepsită cu închisoare până la cinci ani. Autorităţile maghiare afirmă că punctele oficiale de trecere a frontierei rămân în continuare deschise pentru cei care au documentele în regulă. Chiar şi aşa, este foarte probabil ca starea de criză să fie declarată la graniţa dintre Ungaria şi Serbia, a precizat premierul Viktor Orban.


Aseară, autorităţile maghiare au sigiliat frontiera cu Serbia.

„În jurul orei 20:00, ora Ungariei, gardul de sârmă ghimpată ridicat de autorităţile maghiare a fost finalizat. Iar singura cale de acces a refugiaţilor în Ungaria, calea ferată, a fost şi ea blocată de un vagon de marfă, adus special pentru acest lucru”, relatează Caterina Ledrer, trimis special Digi24 în Ungaria.

Autorităţile ungare speră ca gardul înalt de trei metri şi întins pe o lungime de 175 de kilometri să îi împiedice pe refugiaţi să intre ilegal pe teritoriul Ungariei. Cei care totuşi vor îndrăzni să o facă pot fi pedepsiţi cu până la 5 ani de închisoare. De asemenea, premierul maghiar crede că multe cereri de azil vor fi respinse.




sursa: reuters.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *