Internațional

Criza imigranților într-o GALERIE FOTO

Cel puțin asta relateaza tabloidul Bild, care citează o estimare ”confidențială” a guvernului federal, scrie Newsweek. ”Presiunea migratorie va crește în continuare. Ne așteptăm la 7.000-10.000 de treceri ilegale ale frontierei în fiecare zi din trimestrul al patrulea”, scrie raportul guvernamental, potrivit Bild. În aceste condiții, autoritățile se așteaptă și la o criză a alimentelor și utilităților pe care ar trebui sa le ofere imigranților, motiv pentru care au dispus luarea din timp a unor măsuri.

Trei milioane de noi refugiați ar putea să părăsească Siria în condițiile în care UE se confruntă cu cea mai mare criză a migrației din ultimele decenii, avertizează Donald Tusk, președintele Consiliului European, prezentând estimări ale Turciei.

Aproximativ două milioane de refugiați din Siria trăiesc în prezent în Turcia, în timp ce alte zeci de mii au intrat în Europa prin Grecia în cursul acestui an.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, marți, că "potrivit estimărilor Turciei, încă trei milioane de potențiali refugiați ar putea să sosească din Alep (oraș din nordul Siriei, aflat la 48 de kilometri de granița cu Turcia) și din împrejurimile sale", informează site-ul agenției AP.

Tusk a mai subliniat faptul că "azi milioane de potențiali refugiați și imigranți visează să ajungă în Europa". El a avertizat că "lumea din jurul nostru nu are intenția de a ajuta Europa" și că unele dintre statele vecine ale UE "privesc cu satisfacție problemele noastre".

Aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului 2015, a afirmat, luni, într-un interviu directorul agenției europene de supraveghere a frontierelor, Frontex.

Circa 3.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în UE, începând din ianuarie, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR).




Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *