Internațional

Criza imigranților într-o GALERIE FOTO: Trei sute de refugiaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după violențele de la granița Serbiei cu Ungaria

Printre aceştia şi un suspect de terorism. Violenţele vin la două zile după ce a intrat în vigoare noua legislaţie maghiară, prin care cei care trec ilegal graniţa riscă până la cinci ani de închisoare. Doar în ultimele 48 de ore, peste 500 de refugiaţi au fost arestaţi de autorităţile ungare.

S-au dat lupte grele la graniţa sârbo-maghiară. Imigranţii blocaţi de două zile pe tărâmul Serbiei, la intrarea în Ungaria, s-au revoltat, au rupt gardul de protecţie şi au încercat să treacă cu forţa frontiera. S-au lovit însă de tunurile cu apă şi gazele lacrimogene ale forţelor de ordine maghiare.






„Gazul lacrimogen i-a afectat pe toţi aşa că ei vin aici la robinet. Şi mulţi copii au fost afectaţi. Oamenii se spală pe ochi. A fost prima confruntare pe care am văzut-o aici. Uită-te la acest copil”, relatează reporterul BBC.

„Sunt mai multe ambulanţe. Am văzut din cinci în cinci minute foarte multe ambulanţe intrând şi ieşind de aici”, transmite Florina Fofiu, trimis special Digi24 în Ungaria.







sursa: reuters.com/bbc.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *