Internațional

(Criza imigranților într-o GALERIE FOTO-VIDEO) 14.000 de refugiaţi au traversat duminică Slovenia

Posturile internaţionale de televiziune şi reţelele de socializare au fost inundate în ultimele zile cu imagini surprinse la frontiera dintre Slovenia şi Croaţia, unde mii de imigranţi au poposit în drumul lor spre ţări precum Austria şi Germania.

Într-o filmare realizată cu o dronă de cei de la Daily Mail, se poate observa cum mii de refugiaţi traversează, sub escorta poliţiei, un câmp din localitatea Rigonce, situată la periferia oraşului Brezice, la frontiera Sloveniei cu Croaţia.

 

Din 17 octombrie, peste 62.000 de migranţi au sosit în Slovenia şi se îndreaptă pe noua rută din Balcani spre Austria şi Germania.

Premierul Sloveniei, Miro Cerar, a avertizat, duminică, că Uniunea Europeană riscă să se prăbuşească, în cazul în care nu ajunge la un acord asupra unui plan prin care să gestioneze afluxul de refugiaţi prin Balcani.

"Dacă nu găsim o soluţie astăzi, dacă nu facem tot ceea ce putem astăzi, atunci este sfârşitul Uniunii Europene. Dacă nu livrăm acţiuni concrete, cred că Europa va începe să se destrame", a declarat Miro Cerar.

Refugiaţii, care pleacă din calea războiului şi oprimării pentru a-şi face o nouă viaţă în Germania şi Europa de Nord, continuă să sosească prin vestul Balcanilor pe o rută mai către vest, prin Slovenia, după ce Ungaria a finalizat bariera la frontieră.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *