UE / Nato

(CRIZA IMIGRANȚILOR) Președintele Comisiei Europene avertizează că imigranții vor muri înghețați odată cu sosirea iernii

Dacă statele europene nu lucrează împreună pentru a găsi o soluție, mii de oameni vor muri în râurile și câmpurile din estul Europei, după ce temperaturile vor scădea semnificativ, a spus șeful CE, citat de Huffington Post și preluat de ziare.com.

Junker a precizat că „fiecare zi contează” în contextul în care iarna se apropie, în timp ce alți lideri de la Bruxelles au avertizat că Europa „se destramă” în încercarea de a gestiona criza imigranților care încearcă să scape de războiul și abuzurile din țări precum Siria.

„Fiecare zi contează. Altfel, vom vedea în curând familii care pier într-un mod mizerabil, în râurile reci ale Balcanilor”, a declara Jean-Claude Juncker.

„Măsura imperativă acum este să le oferim adăpost. Nu se poate ca în Europa anului 2015 să lăsăm oamenii să se îngrijească singuri, să doarmă pe câmpuri”, a adăugat acesta.

În același timp, liderii țărilor est-europene au spus că regiunea s-ar putea destrăma, având în vedere că statele introduc controale stricte la granițe pentru a încerca să oprească afluxul de imigranți.

Liderii europeni și din zona balcanică s-au întâlnit weekend-ul trecut la Bruxelles și au conceput un plan în 17 pași pentru a gestiona mai bine criza imigranților. Oficialii UE au anunțat că Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU va ajuta toate țările să amenajeze „centre de primire”, care vor fi amplasate pe ruta parcursă de migranți pentru a ajunge în state precum Germania.

Se estimează că peste un milion de refugiați vor ajunge în Uniunea Europeană până la finalul acestui an.

sursa: paginaeuropeana.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *