Externe

Criza migranților: Suedia a introdus controale la frontieră

Toți călătorii care doresc să traverseze podul Oresund cu trenul sau autobuzul, sau vor folosi feribotul vor fi refuzați să intre în țară dacă nu vor avea documentele necesare.

Responsabilii pe cursele care fac naveta cu trenul spre Suedia vor fi nevoiți să schimbe trenul la aeroportul din Copenhaga să treacă prin punctele de control. Suedia a primit peste 150 de mii de cereri de azil în anul 2015, scrie BBC. 

Mii de persoane traversează podul Oresund în fiecare zi. Acesta conectează orașele suedeze ca Malmo și Lund cu capitala daneză, Copenhaga.

Pentru a se conforma cu noile reglementări impuse de Suedia, au fost ridicate garduri în jurul platformei de la stația de cale ferată de la aeroportul Kastrup din Copenhaga, relatează radioului suedez.


Imagine: BBC

Un milion de migranți au ajuns în Europa pe uscat sau pe mare în anul 2015, conform datelor Organizației Internaționale pentru Migrație.
Pe lângă Germania, Suedia este una dintre principalele destinații pentru migranți, care au primit în anul 2015 peste 150 de mii de solicitări de azil. În timp ce Danemarca se așteaptă să primească aproximativ 20 de mii de solicitanți de azil în acest an.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *