Opinii și Editoriale

Criza refugiaților a scos la iveală toată ura și idioțenia noastră

Fiecare și-a tras concluzia sa asupra celei mai mari crize de refugiați de la al Doilea Război Mondial încoace. Pe scurt, câteva milioane de sirieni au părăsit țara de frica războiului și a Statului Islamic. Europa nu le face față, iar țările din Golf (marii păstrători ai tradițiilor musulmane) în general au refuzat să le ofere vreo mână de ajutor.

În acest articol voi demonstra idioțenia și ura noastră care a fost scoasă la iveală de această criză. În ultimele câteva luni am observat tone de gunoi mediatic la adresa musulmanilor, și tone de articole contrafăcute pline de ură, intoleranță și islamofobie. Să nu credeți că aceste articole vin doar din partea creștinilor-ortodocși, cei care ne-au deprins demult cu neacceptarea altor religii. Refugiații au fost scuipați și înjosiți de toată lumea: atei și credincioși, tineri și bătrâni, intelectuali și taximetriști, bloggeri și simpli postaci de facebook, jurnaliști și istorici. Fiecare a avut o piatră de aruncat în grădina refugiaților. Fiecare a scris despre apusul Europei și islamizarea Occidentului. Ciudat este faptul că secolele de dominație otomană n-au islamizat Țările Românești, însă câteva familii siriene care fug de ororile războiului și a terorii ne vor distruge tradițiile.

Criza refugiaților ne-a arătat încă o dată cât de idioți și ipocriți suntem. Vrem în UE, însă am uitat că sloganul UE este „Unitate în diversitate”. Probabil vrem în UE cu veceuri în fundul grădinii și rugăciuni care ne tratează de toate bolile. Vrem în UE, însă e de dorit să luăm cu noi tot bagajul de prostie și intoleranță. Vrem în UE, însă e de dorit să rămânem în același URSS – cu ura pentru tot ce este diferit. Suntem o masă gri care încă nu a scăpat de dogmele medievale și sovietice. Purtăm aceleași haine, citim aceleași cărți (dacă mai citim), ascultăm aceeași muzică și privim aceleași filme proaste. Iar dacă cineva vrea să fie un pic diferit, începem să-l lapidăm, pentru că pune în pericol marile noastre tradiții medievale. La capitolul mentalitate ne aflăm în secolul XII și mai avem de lucrat mult până la Renaștere.

Criza refugiaților ne-a dovedit cât suntem de idioți și închiși la minte. Stupidități mai mari decât în ultima vreme n-am auzit. Cică, refugiații sunt îmbrăcați bine și au telefoane ultramoderne. Păi ce faci, domnule, când trebuie să îți strângi rapid bagajele și să fugi din țară? Îți iei cu tine cele mai bune lucruri, nu? Să vă reamintesc că orice lepădătură din Moldova și România e îmbrăcată bine și are smartphone. După logica unor conaționali Siria e încă prin secolul XIX, iar smartphone-urile nu e posibil să existe acolo. Cu siguranță, sirienii n-au auzit nici de internet și nu au lumină, cu siguranță locuiesc în corturi și călăresc cămile în loc de automobile.

O altă stupiditate este că odată cu refugiații în Europa vin forțele Statului Islamic. De parcă Statul Islamic nu are îndeajuns bani ca să-și trimită teroriștii la costum, cu acte în regulă și bilete de avion. Recunosc, printre milioanele de sirieni s-ar putea afla și câțiva teroriști radicali. Înseamnă oare asta că toți refugiații sunt teroriști? Nu. La fel cum nu toți creștinii sunt habotnici cretini de teapa preotului Valuță. La fel cum nu toți europenii sunt criminali în serie de genul dementului Breivick. Ne place să generalizăm, mai ales când asta nu ține de curtea noastră. Pentru că suntem în mare parte ipocriți și retarzi. Iar sirienii sunt cu mult mai buni decât noi, au avut curajul să-și părăsească țara și să fugă într-o lume care nu vrea să-i accepte. Noi nu suntem în stare să fugim de prostia noastră, avem internet însă îl folosim doar ca să rămânem la aceeași mentalitate de Ev Mediu. Când dă o boală peste noi, ne facem cruce în loc să ne adresăm medicului. Însă suntem mândri și falnici, reprezentanți ai unui popor ales. Credeți-mă, nu e așa! Suntem niște simpli idioți care au scăpat evoluția. Și dacă o continuăm astfel în scurt timp vom urca din nou în copaci ca adevăratele maimuțe preistorice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *