Actualitate

Croitori fără contracte de muncă şi carnete medicale: Oamenii legii au descins într-un atelier clandestin de la Botanica

Potrivit poliţiei, personalul angajat activa în lipsa contractelor de muncă şi a carnetelor medicale. Totodată, administratorul atelierului n-a putut prezenta actele necesare ce i-ar permite desfăşurarea unui asemenea gen de activitate şi, respectiv, nu achita impozite la bugetul de stat.

În secţia de producere a fost depistată materie primă fără acte de provenienţă, utilizată la confecţionarea lenjeriilor de pat şi hainelor pentru copii, care erau mai apoi distribuite în magazinele şi pieţele din Chişinău. Ulterior, poliţiştii au ridicat marfa pregătită pentru vînzări în valoare de peste 200 de mii de lei.

În prezent, sînt acumulate probe în vederea iniţierii proceselor penale pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător şi evaziune fiscală. Dacă va fi găsit vinovat, administratorul atelierului riscă o amendă de pînă la 60 de mii de lei sau trei ani de închisoare.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *