Ucraina

Crucea Roșie trimite două camioane umanitare către regiunile Cernăuți și Uzhhorod din Ucraina

Două camioane cu ajutoare umanitare – paturi pliabile, saltele, perne, pături și pachete de igienă – pe care Crucea Roșie Română le-a achiziționat cu sprijinul Crucii Roșii Americane au plecat, luni, 24 aprilie, din București, către regiunile Cernăuți și Uzhhorod din Ucraina, scrie Agerpres.

”Avem un parteneriat Crucea Roșie Română cu Crucea Roșie Americană, pe care l-am derulat începând din luna ianuarie până în aprilie. În cadrul acestui parteneriat s-au cumpărat bunuri alimentare, igienice și de altă natură. Mă refer aici la pachete pentru dormit, pe care le-am transmis în Ucraina, în cadrul ajutorului pe care îl oferim împreună poporului ucrainean. Asistăm la ultimul transport. Aceste două camioane fac parte din cele 21 de camioane prin care am transmis ajutoarele către Ucraina”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Astfel, potrivit acestuia, anul trecut, printr-un parteneriat cu Crucea Roșie Americană, au fost achiziționate 1.000 de corturi pentru a fi folosite în cazul unei situații excepționale.

Ioan Silviu Lefter a amintit că, în 2022, după începerea conflictului din Ucraina, Crucea Roșie Română a organizat o campanie de strângere de fonduri, ”Umanitatea nu are granițe”, în cadrul căreia s-a strâns o sumă considerabilă de bani, cu ajutorul căreia organizația a transmis, până în prezent, în Ucraina peste 200 de tiruri cu ajutoare și dezvoltă o serie de proiecte pentru ucrainenii care au rămas în România.

La rândul său, Marius Ion, director logistică și achiziții în cadrul Crucii Roșii Române, a precizat că valoarea ajutoarelor umanitare trimise cu cele 21 de camioane se ridică la aproximativ 1,9 milioane de dolari. Este vorba despre peste 256 de tone de produse – 10.000 de pachete de igienă unisex, 10.000 de pachete de igienă pentru copii, 6.000 de pachete de alimente și 5.000 de kit-uri de dormit. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *