Politică

CSJ ne întoarce “Moldova” furată de Dodon. Citește investigaţia făcută de TIMPUL

Amintim că, prin Hotărîrea Guvernului nr. 671 din 06.06.2008, Sanatoriul «Moldova» or. Odesa – proprietate a Republicii Moldova – a fost inclusă în lista bunurilor supuse privatizării prin concurs comercial.

Cîştigător al concursului a fost desemnat ÎCS «SDY-INVEST GRUP» SRL la următoarele condiţii: – preţul de vînzare 73 300 000 lei, cu achitarea în rate: 50%, ce constituie 36 650 000 lei pînă la semnarea contractului de vînzare-cumpărare şi restul sumei – în decurs de pînă la 2 ani de la data semnării contractului, în tranşe egale, trimestrial.

Din motivul neachitării de către cumpărător a sumei restante de 36 650 000 lei, Procuratura Generală a iniţiat în instanţă un litigiu de restituire a acestuia în patrimoniului Republicii Moldova.

Prin admiterea cererii Procuraturii Generale, statului urmează să-i fie restituit patrimoniul estimat la peste 70 milioane de lei.

Decizia Curţii Supreme de Justiţie este definitivă şi irevocabilă de la pronunţare.

Amintim că Pavel Păduraru a făcut o investigaţie despre cum fosta guvernare comunistă a înstrăinat la un preţ derizoriu una din cele mai scumpe proprietăţi ale RM – Sanatoriul „Moldova” din Odesa. Deşi preţul real al sanatoriului, aflat pe malul Mării Negre, în cel mai prestigios raion al oraşului, depăşea suma de un miliard de dolari, acesta a fost vândut cu numai 36 mln. 650 mii lei unei firme fondate în ajunul licitaţiei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *