CSI / RusiaJustiție

CSM a APROBAT! R. Moldova urmează să mai denunțe un Acord semnat cu statele CSI

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat un aviz, prin care susține că este oportună denunțarea unui Acord semnat cu statele CSI. Este vorba despre Acordul cu privire la mărimea taxei de stat și ordinea încasării ei la examinarea litigiilor economice dintre subiecții economici ai diferitor state, adoptat la Așhabad și Protocolul acestui Acord, adoptat la Minsk, transmite Deschide.md.

Raportoarea subiectului, magistrata Nina Cernat a subliniat oportunitatea denunțării acestui Acord prin faptul că odată decis vectorul pro-european al Republicii Moldova, menținerea unor acorduri semnate în cadrul CSI ar deveni un impediment pentru parcursul european al R. Moldova.

Pentru această propunere au votat toți judecătorii prezenți la ședința de astăzi. Avizul CSM urmează să fie transmis Ministerului Justiției.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Astia or sa termine acordurile din CSI invreo 50 de ani cu asa ritm. Denuintarea acordului cadru din Ianuarie 1993 scoate RM din CSI direct. Chestii ca mai sus inseamna a face curatenie pe birou inainte sa termini ziua de lucru. Praf in ochi!

    1. Ăștia NU o să termine acorduri cu csi și NU o să scoată RM din csi. Ei sunt cu cccp-ul în suflet și cu banul (rusesc) gros la buzunar. De ce ar scoate RâMa din csi??? De ce ar tăia sursele de finanțare ale transnistriei? De ce ar face ceea ce e normal pentru a te reintegra în națiunea română din care au fost smulși strămoșii lor??? Ei sunt mândrii reprezentanți ai „națiunii civice moldovenești”, creația ribentrop-molotov, se simt și ei cineva acum că sunt vremelnic la butoane. Dacă se va duce în cap tot constructul ăsta artificial o să zică și ei ca toți cei dinaintea lor: atâta s-o prinit…
      Iar cei ce încă mai simt românește vor emigra și vor rămâne numai „vajnicii” cetățeni ai pobedistanului moldovenist.
      Toți „politicienii” moldoveni sunt niște ticăloși, fără coloană vertebrală și fără iubire de neam!!! Sâlă imensă!!!

  2. Nu ar face-o, dar au nevoie de banii de la UE. Fara ei, nu era nici PAPA, nici ELECTRICITATE, nici CALDURA, nici de unele adica, faliment total scria pe RaMa. Adevarat, nu au tragere de inima, tot cu CCCP-ul sunt in suflet…. “maldavenii independenti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *