ActualitateJustiție

CSP a decis! Veronica Dragalin, desemnată câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al PA

Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). O decizie în acest sens a fost adoptată marți, 7 iunie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

CSM va propune procurorului general interimar candidatura Veronicăi Dragalin pentru a fi numită în funcția de procuroră-șefă la PA.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID din SUA, precum și a organizației Moldovan-American Convention.

Astfel, potrivit datelor publicate pe site-ul Universității din California de Sud, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

La 10 mai, CSP a admis trei procurori la proba interviului pentru funcția de procuror–șef al PA. Printre aceștia se numără Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.

La 4 februarie curent a fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Atunci, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *