Social

Cu look-ul schimbat, șefa Procuraturii Anticorupție anunță restructurări și în instituția pe care o conduce

Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA) ar putea fi restructurate, astfel încât cazurile de rezonanță, care vizează episoade de corupție mare, să aibă prioritate. Despre acest lucru a anunțat șefa PA, Veronica Dragalin, care a mai spus că a discutat cu reprezentanții partidului PAS despre necesitatea unor modificări în ceea ce privește prerogativele PA și CNA, scrie Anticoruptie.md.

„… Noi depunem eforturi foarte multe pe cazuri care nu reprezintă corupția mare. Chiar și o mită de 100 de dolari, înseamnă mult lucru pentru un ofițer, procuror, pentru un judecător dacă ajunge în judecată. Eu văd aici problema cea mai mare. Noi, la Procuratura Anticorupție, avem competența să conducem toate cazurile de la CNA. O mită de 300 de lei vine tot la noi. Cred că ar fi mult mai eficient dacă oamenii de la CNA s-ar concentra pe cazuri mai complexe”, a menționat Dragalin, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Drăgălin a mai adăugat că în cele șase luni din momentul în care a fost numită în funcție a reușit dezvoltarea unui sistem electronic care a permis evaluarea corectă a situației în domeniul anticorupție, dar și a ușurat considerabil sarcina acuzatorilor.

De asemenea, șefa de la Anticorupție a mențioat că a expus viziunile sale privind necesitatea reformatării prerogativelor, astfel încât PA și CNA să-și poată concentra eforturile pe cazurile de corupție mare.

Veronica Dragalin a fost numită în funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA) în data de 15 iunie 2022, ordinul de numire fiind semnat de ex- procurorul general interimar, Dumitru Robu. Aceasta a avut o carieră apreciată în SUA acolo unde a ajuns procuroare adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Ea este deţinătoare a mai multor premii obţinute pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI. A fost nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Avocat Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

După unele critici care au pus la îndoială legalitatea alegerii sale în funcție, Dragalin a declarat că nu va permite să fie intimidată și că este „fermă în intențiile de a lupta dur cu corupția”.

Sursa: Anticoruptie.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *