Finanţe

(Cu ușile închise) Guvernul a aprobat volumul transferurilor de la bugetul de stat către raioane

Asta în condițiile în care, proiectele Legii bugetului de stat și a politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul viitor nu au ajuns încă pe masa Executivului. De menționat că subiectul nu a fost discutat în cadrul ultimei ședințe a Cabinetului de miniștri din 10 decembrie curent, Hotărârea fiind aprobată la 9 decembrie și publicată în Monitorul Oficial vineri, 12 decembrie. De asemenea, documentul nu a fost supus dezbaterilor publice, așa cum precede Legea cu privire la transparență în procesul decizional.

Potrivit documentului, volumul total care va fi transferat anul viitor de la bugetul de stat către unitățile admnistrativ-teritoriale va fi de 7,38 mlrd de lei. Din acestea 6,2 mlrd de lei vor fi cu destinație specială. Pentru domeniul învățământului vor fi alocați 5,8 mlrd de lei, în timp ce pentru domeniul asistență socială vor fi alocați 176 mln de lei.

În 2015 municipiul Chișinău va primi de la bugetul de stat 1,5 mlrd de lei, municipiul Bălți – aproape 257 de mln de lei, raionul Cahul – circa 264 mln lei. Pentru Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia autoritățile centrale au decis alocarea a 306,7 mln de lei în 2015.

Alocarea banilor se va face de către Ministerul Finanțelor începând cu 1 ianuarie 2015. Hotărârea Guvernului va fi funcțională până la aprobarea și publicarea Legii bugetului de stat pentru anul viitor.

Sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *