Social

CUB propune tuturor partidelor politice pro-europene aderarea la o Platformă de consens pentru integrarea R. Moldova în UE

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) propune tuturor partidelor politice pro-europene aderarea la o Platformă de consens pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE), potrivit Realitatea.md.

„Platforma ar însemna un format de consultări și dialog între partidele politice pro-europene și șeful statului, întărirea parteneriatului strategic dintre guvernele României și Republicii Moldova, (după modelul polonez) care va contribui la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Igor Munteanu.

Rezumând ideile centrale formulate în cadrul conferinței CUB, Președintele Igor Munteanu a chemat guvernul central să renunțe la CSE (Comisia pentru Stare Excepțională), punând capăt utilizării discreționare și arbitrare a banilor publici.

„Cerem actualului guvern să garanteze public desfășurarea unor alegeri libere, democratice și corecte, care ar exclude utilizarea abuzivă a resurselor administrative în folosul partidului de guvernare.

Actualul guvern este obligat să pună în aplicare prevederile legii privind de-offshorizarea, adoptată în 2020 și care ar fi oferit mai multă protecție statului contra unor companii căpușă, interesate de sifonarea banilor publici prin licitații trucate și acorduri de cartel. Va fi greu de convins cetățenii și Comisia Europeană de progrese atunci când oligarhii își mențin influența, iar contrabanda crește”, menționează reprezentanții CUB.

De asemenea, președintele CUB a făcut un apel public în adresa partidelor politice pro-europene din Republica Moldova prin care a ținut să menționeze că acest format de dialog în sprijinul aderării la Uniunea Europeană ar trebui să ofere cetățenilor un cuvânt greu de spus în procesul de pregătire a procesului de negocieri pentru aderarea la Uniunea Europeană, care cere consens, sprijin pentru reforme și viziune în depășirea diviziunile existente în societate dintre Prut și Nistru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Toate bune si frumoase ,dar ce facem cu Transnistria ?
    Transnistria este o piatra de moara legata de piciorul Moldovei !
    O solutie ar fi o negociere de cedare a Transnistriei ,Ukrainei si recuperarea Nordului Bucovinei si a Bugeacului.
    Asta ar rezolva si problema strategica pe care o are Ukraina.
    Dar ,la aceste timpuri ,este nevoie de oameni politici cu viziune si iubire de tara,pe care ma tem ca nu-i prea gasim.
    P.S. tov Dodon ce mai face, mai trage cu urechea la moscali ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *