Actualitate

CULMEA NESIMȚIRII! Un judecător a examinat un dosar fără a fi prezent la şedinţă și a scăpat doar cu o amendă

Judecătorul s-a ales cu o amendă în mărime de 400 de unităţi convenţionale (8 mii de lei) şi cu privarea de dreptul de ocupa funcţii în sistemul judiciar şi organele de drept pe un termen de 5 ani, scrie IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, procurorii au stabilit că inculpatul a semnat procesul-verbal al şedinţei de judecată care de facto nu a avut loc. În acel moment magistratul se afla la Consiliul Superior al Magistraturii. Documentul conţinea date neveridice privind prezenţa participanţilor la şedinţa de judecată, inclusiv a judecătorului şi contravenientului, ora începerii şedinţei de judecată, cât şi expunerea părţilor, derularea acestei şedinţe de judecată inexistente.

Pe 12 iulie 2013, Judecătoria Buiucani l-a recunoscut pe respectivul magistrat culpabil de comiterea infracţiunii „pronunţarea unei încheieri contrare legii”. Deşi procurorii au reţinut în acţiunile magistratului elementele constitutive a două infracţiuni din Codul Penal, inclusiv a celei de „depăşire a atribuţiilor de serviciu”, Judecătoria Buiucani l-a achitat pe acest capăt de acuzare.

Procuratura Generală va decide asupra oportunităţii contestării deciziei în instanţa superioară. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *