CSI / Rusia

Cum a ajuns un general rus obez, în vârstă de 67 de ani, pe frontul din Ucraina

Confruntat cu pierderi mari în rândul ofițerilor de rang înalt și pe fondul epurărilor operate printre comandanții militari, președintele rus Vladimir Putin a fost nevoit, în ultima vreme, să apeleze tot mai mult la generali pensionari pentru războiul din Ucraina, indiferent de vârsta sau de condiția fizică a acestora.

De la declanșarea războiului din Ucraina, Rusia a pierdut 14 generali.

Generalul Pavel, în vârstă de 67 de ani, care cântărește aproape 130 de kilograme de kilograme, a fost chemat din viața sa confortabilă din suburbiile Moscovei și i s-a spus să îmbrace ținuta militară special confecționată și să meargă pe frontul din estul Ucrainei, scrie Daily Mail.

El va prelua acum conducerea forțelor speciale rusești care operează în regiune, după ce fostul comandant al unității a fost grav rănit într-un atac de artilerie.
Veteran al războiului din Afganistan în anii 1980 și membru al forțelor speciale ruse, generalul Pavel era în retragere de cinci ani.
Se zvonește că are nevoie de cinci mese și de un litru de vodkă pe zi, și că la întoarcerea în serviciu a avut nevoie de o uniformă confecționată special pentru dimensiunile sale.
O sursă din serviciile secrete britanice a explicat, într-un mod foarte plastic, faptul că „Putin a ajuns să râcâie pe fundul butoiului”.

„Majoritatea celor mai buni și mai experimentați comandanți de rang înalt ai săi au fost uciși sau răniți luptând în Ucraina, așa că recurge la trimiterea pe front a unor ofițeri de mâna a doua care nu rezistă prea mult”, a spus sursa pentru Daily Star Sunday.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *