CSI / RusiaExterne

Cum a reacționat Kremlinul după primele imagini cu crucișătorul „Moskva” în flăcări: Nu putem spune în ce măsuri sunt autentice

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că a văzut primele fotografii cu crucişătorul ”Moskva”, care arată cum incendiul de la bord emană un fum gros, însă nu a putut evalua autenticitatea imaginilor postate online, transmite agenţia de presă rusă TASS.

„Într-adevăr, am văzut imaginile, dar în ce măsură sunt autentice și corespund realității, nu putem spune”, a răspuns luni Dmitri Peskov, fiind întrebat de jurnalişti dacă infirmă sau confirmă autenticitatea primelor imagini cu crucişătorul „Moskva”.

Luni, 18 aprilie, primele imagini cu vasul „Mokva”, plutind în derivă şi lăsând în urmă coloane de fum, au fost difuzate de agenția ucraineană de știri Unian.

„Nu am putut să verific autenticitatea, dar acesta este un crucișător din clasa Slava și nu cred că un altul a fost distrus într-o asemenea manieră”, a scris jurnalistul care a postat imaginile.

Vineri, ministerul rus al Apărării a transmis că în timp ce nava „Moskva” era remorcată, crucişătorul şi-a pierdut stabilitatea din cauza unei furtuni şi s-a scufundat. Ulterior, echipajul a fost evacuat pe alte nave și dus la Sevastopol, a susţinut ministerul rus.

Deşi Rusia nu confirmă că au murit marinari pe Moskva în portul Sevastopol oamenii au ţinut o ceremonie,iar pe coroanele de flori au scris „pentru navă şi echipaj”.

Amintim că „Moskva”, nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, s-a scufundat după ce a fost lovită de două rachete Neptun ale forțelor ucrainene. Rusia a confirmat că nava sa a fost avariată, însă a negat că a fost lovită de ucraineni, precizând că un incendiu la bord ar fi provocat detonarea muniţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *