Actualitate

Cum alegem hotelul potrivit pentru vacanța perfectă

Dacă vom căuta un hotel, va trebui să ținem cont de 3 criterii importante

1. Bugetul

Dacă nu aveți un buget nelimitat, va trebui să luați în calcul variante de cazare mai ieftine. Desigur, asta ținând cont și de standardul cu care sunteți obișnuit. Totuși, veți găși cazare ieftină dacă vă veți îndrepta către un hostel, un hotel de 2 stele, un studio sau apartament în regim hotelier și de ce nu, un apartament de pe airbnb .

Cele mai ieftine hoteluri sunt cele de o stea însă la 2 stele veți avea un confort sporit și diferența de bani nu este neapărat foarte mare.

De exemplu, un hotel de 2 stele în București, situat relativ central, oferă cazare începând cu 150 de lei pentru o camera dublă.

În Budapesta prețurile sunt cu 30% mai mari iar în Barcelona, o camera dublă decentă, pornește de la 400 de lei pe noapte.

2. Scopul călătoriei și amplasarea.

Dacă aveți nevoie de liniște, este bine să căutați un hotel liniștit, pentru a avea un somn cât mai odihnitor. Pentru asta va puteți folosi de review-urile de pe Booking, de exemplu.

Aici veți găși comentarii despre condiții, personal și alte aspecte.

Scopul călătoriei contează mai puțin mai ales dacă veniți cu mașină personală, având nevoie doar de un loc de parcare la unitatea de cazare.

Totuși, dacă sunteți în vizită în Capitală și nu dispuneți de autoturism personal, trebuie să țineți cont că hotelul să fie aproape de o gură de metrou. Dacă nu mergeți în București sau altă capitală europeană cu metrou, veți fi dependenți de rețeaua de transport public sau taxi.

Dacă veți călători în scop de afaceri, poate nu veți avea pretenții la localizarea hotelului, deși ideal ar fi să fie aproape de zonele unde aveți întâlniri sau drumuri de făcut. În situația în care va aflați în vacanță, ideal ar fi să gășiți cazare cât mai aproape de centrul orașului, oricare ar fi acesta. Astfel veți avea acces rapid din și către centru și către obiectivele turistice de vizitat.

3. Obiective turistice

Oriunde ați caută cazare, ideal este să gășiți undeva în centrul orașului în care vă aflați. Astfel veți putea avea acces rapid la obiectivele turistice importante. În fiecare oraș turistic, există un centru vechi care merită vizitat. Aici veți găși case vechi, monumente și statui, muzee și biserici vechi. Cu cât sunteți cazați mai central, cu atât va va fi mai ușor să va deplasați între locațiile pe care doriți să le vizitați și unitatea de cazare.

Pentru mai multe sfaturi care să contribuie la o călătorie reușită, nu ezitați să cereți ajutorul personalului de la hotel, indiferent unde va aflați.

Sursa: criteriul. ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *