ActualitateExterne

Cum arată Miss Univers din Coreea de Sud la 80 de ani

Choi Soon-hwa, o femeie în vârstă de 80 de ani, născută cu aproape un deceniu înainte ca primul concurs Miss Univers să aibă loc în 1952, ar putea acum să intre în istorie drept cea mai în vârstă participantă la concurs. La începutul acestei luni, ea a fost prezentată ca finalistă în competiția anuală Miss Univers. Luni, Choi se va înfrunta cu alte 31 de concurente pentru coroană și va avea șansa de a reprezenta Coreea de Sud la finala Miss Univers din Mexic din luna noiembrie, potrivit CNN.

„Vreau să uimesc lumea. ‘Cum de o doamnă de 80 de ani este atât de sănătoasă? Cum și-a întreținut corpul? Care este dieta ei?’ Când îmbătrânești, te îngrași… Așadar, vreau să arăt că putem trăi sănătos chiar și când îmbătrânim”, a spus ea pentru CNN.

content-image

Timp de zeci de ani, Organizația Miss Univers a impus restricții stricte de vârstă limitând participarea la femeile cu vârsta cuprinsa între 18 și 28 de ani. Dar din 2024, pe fondul cererilor tot mai mari de modernizare, limita superioară de vârstă a fost ridicată.

Anul trecut, organizația a actualizat și criteriile de eligibilitate pentru a elimina o interdicție de lungă durată asupra femeilor însărcinate sau a mamelor și a femeilor care sunt – sau au fost vreodată – căsătorite.

Concursurile Miss Univers la nivel național, deși nu toate administrate direct de Organizația Miss Univers, au fost obligate să urmeze exemplul.

Anul acesta, Lorraine Peters, în vârstă de 58 de ani, și Alejandra Marisa Rodriguez, în vârstă de 60 de ani, au participat la Miss Univers Canada și, respectiv, la Miss Univers Argentina, deși niciuna nu a ajuns în finala din noiembrie.

„Acum, că restricția de vârstă a fost ridicată, am spus că trebuie să încerc”, a spus Choi.

content-image

Pregătită să fie cea mai în vârstă persoană care a participat vreodată la un concurs național Miss Univers, Choi – în cazul în care ar lua titlul și ar merge în Mexic – ar avea de peste două ori vârstă următoarei finaliste (Beatrice Njoya, în vârstă de 40 de ani, din Malta este în prezent cea mai în vârstă participanta confirmata și mama a trei copii, desi câteva tari încă nu și-au selectat încă participanta). Organizatorii Miss Univers din Coreea de Sud au anunțat competiția din acest an susținând în materiale promoționale că „vârsta nu contează când vine vorba de vis”. De asemenea au eliminat segmentul de costum de baie.

Luni, Choi va participa la un concurs de canto, iar alte finaliste vor interpreta dansuri sau vor prezenta haine tradiționale coreene cunoscute sub numele de „hanbok”. Câștigătoarea Miss Universe Coreea va fi decisă printr-un sistem de punctaj care ia în considerare votul online și evaluările arbitrilor, despre care Choi a spus că apreciază atât „frumusețea exterioară, cât și pe cea interioară”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *