Internațional

Cum arată ringurile de tranzacţionare ale celor mai spectaculoase burse din lume (GALERIE FOTO)

Bursa din Madrid (Spania)

Bursa din Madrid are sediul într-un palat din secolul 19 ce poate găzdui 2.000 de traderi în acelaşi timp. Potrivit propriului website, decorul ieşit din comun este folosit pentru “a asigura că fiecare generaţie va recunoaşte, înţelege şi va aprecia adevărată esenţă a relaţiei specială de afaceri pe care se bazează întreagă istorie a bursei”. 

Bursa din Frankfurt (Germania)

Bursa din Frankfurt este cea mai mare piaţă de acţiuni şi derivate dintre cele şase care există în Germania. Deţinută de către grupul Deutsche Borse şi fondată în 1585, pe Bursă din Frankfurt activează peste 4.500 de traderi. În 2014, profitul Deutsche Borse a avut un profit de 762 mil. euro.

Bursa din Bahrain (Bahrain)

Fondată în 1987, Bursa din Bahrain a început să funcţioneze efectiv în 1989, având 29 de companii listate. Acum cinci ani piaţă şi-a mutat sediul în Manama iar în prezent are 48 de companii listate şi chiar şi un cont de Instagram.



Bursa din Londra (Marea Britanie)

Cu o istorie ce începe din anul 1698, Bursa din Londra (LSE) este una dintre cele mai mari şi cele mai puternice pieţe din lume. LSE are în prezent 2.428 de companii listate cu o capitalizare de 13,4 mld. dolari.

Indonesia Stock Exchange (Indonezia)

Bursele din Jakara şi Surabaya au fuzionat în 2007 punând astfel bazele Indonesia Stock Exchange. Nouă piaţă, cu sediul în Jakarta, are în prezent 494 de companii listate.

Bursa din New York (SUA)

Bursa din New York (NYSE) este cea mai mare piaţă de acţiuni din lume, având în prezent circa 1.860 de companii listate, cu o capitalizare totală de 16,6 trilioane dolari. În 2014, pe Bursă din New York s-au listat 129 de companii care au strâns de la investitori 70 mld. dolari din ofertele publice iniţiale (IPO).

Bursa din Hong Kong (Hong Kong)

Cu 1.600 de companii listate, Bursa din Hong Kong este a două cea mai puternică piaţă din Asia, după Bursă din Tokyo. Pe lângă activităţile obişnuite, ringul de tranzactonare al Bursei din Hong Kong poate fi închiriat pentru activităţi corporative.

Bursa din Chicago (SUA)

Bursa de mărfuri din Chicago este cea mai veche piaţă de futures şi opţiuni din lume. Clădirea care găzduieşte Bursă din Chicago oferă numeroase alte facilităţi, precum o tutungerie, o sala de yoga, restaurante, un cabinet stomatologic sau chiar şi o florărie.



Dubai Finacial Market (Emiratele Arabe Unite)

Dubai Finacial Market este una dintre cele mai noi burse din lume, fiind fondată în anul 2000. Cu un sediu plasat între zgârie-nori şi mall-uri, piaţă din Dubai găzduieşte acţiunile unor companii cu o capitalizare totală de 4,3 mld. dolari.


sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *