Cum bem ceaiul verde
În culturile orientale unde se consumă ceai verde frecvent, cantitatea obișnuită este de 3 căni pe zi. Dar la noi este recomandat să se bea maxim 2 căni pe zi până la orele 17-18, pentru a se evita eventualele tulburări de somn.
Pentru infuzie se recomandă 2 grame de frunze de ceai la o cană. E important să folosiți frunze, deoarece ceaiul la plic sau îmbuteliat au mai puțini compuși antioxidanți. Apa se se fierbe separat de frunze, iar temperatura indicată pentru ceai este de 85-90 grade.
Preîncălzirea este recomandată pentru ca ceaiul să nu-și piardă din temperatură și din numeroasele proprietăți prin contactul cu un vas rece. Astfel puteți sa încălzi vasul de ceai sau ceștile prin clătirea lor cu apă fierbinte.
Se lasă frunzele în sită 10-15 secunde pentru primele infuzii și gradual mai mult (chiar și până la 3-4 minute) dacă vă doriți un concentrat mai mare.
sursa: drumulceaiului.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!