Culinar.md

Cum combaţi eficient mahmureala

Celor cărora li se întâmplă asta sau au în jurul lor oameni care trec prin astfel de stări, le-aş aminti ce spun nutriţioniştii cum că aceste simptome vor apărea inevitabil după o noapte în care alcoolul a fost „ingredientul” de bază al petrecerii. Medicii oferă câteva soluţii la îndemâna fiecăruia pentru a combate eficient efectele negative ale excesului de alcool.

Beți cât mai multă apă. Alcoolul are capacitatea de a deshidrata, acesta fiind şi principalul motiv pentru care ne simţim lipsiţi de vlagă şi ne doare capul. Astfel, imediat cum vă treziţi, beţi un pahar mare de apă. Aceasta va accelera eliminarea toxinelor din organism.

– Luaţi o aspirină. Acest medicament vă va ajuta să scăpați de durerile insuportabile de cap. Pentru ca efectul să fie unul mai puternic, este indicat să luaţi această pastilă împreună cu un pahar de apă înainte de a merge la culcare. Dacă aţi omis acest aspect, luaţi aspirina imediat ce vă treziţi.

– Ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. Această băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere şi 500 mililitri de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea.

– Luaţi vitamine din complexul B. Alcoolul elimină aceste vitamine din organism, apărând astfel starea de oboseală accentuată. Dincolo de comprimate, vitaminele pot fi luate din broccoli, iaurt, laptele de vacă, ouă, pâinea integrală, cerealele integrale, din peşte şi nuci.

– Evitaţi să beţi cafea. Această băutură îngustează vasele sangvine şi măreşte tensiunea. În cazul în care sunteţi un băutor înrăit de cafea, puteţi să beţi o singură ceaşcă, dar numai după ce aţi băut paharul cu apă.

– Mere şi banane. Mâncați mere pe stomacul gol, imediat cum v-ați trezit, sau preparaţi-vă un milkshake cu banane şi miere. Bananele ajută la calmarea stomacului şi compensează deficitul de magneziu şi potasiu, minerale ce au fost eliminate de organism din cauza excesului de alcool.

Poate este prea mult spus „exces de alcool” ca să ai aceste stări, dar nu am vrea să-i vedem pe cei din jurul nostru când au o dimineaţă mai „dificilă” atunci când au petrecut în weekend. Cel mai bine ar fi să ştim ce anume să le recomandăm pentru a trece mai uşor peste aceste momente. Un sfat bun în locul unui reproş de genul „ţi-am spus eu”. 

TIMPUL(Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *