Bună Dimineața

Cum e să fii candidat independent fără bani și oligarhi în spate?

Dacă Cernei candidează independent fiindcă s-ar fi „dezamăgit de politica partidului PL”, atunci activistul Brega o face fiindcă s-a dezamăgit de politica tuturor partidelor. Ieri, Oleg a depus dosarul la Comisia Electorală Centrală și este oficial înscris în cursa politică pentru un loc în parlament.

Trebuie să recunosc, nu eram sigură dacă va reuși. Nu aveam dubii că se vor găsi două mii de persoane care să-l susțină, cu siguranță s-ar fi găsit mai multe. Mă îndoiam că va reuși să treacă de toate barierele birocratice sau că nu i se va intenta, între timp, vreun dosar penal fabricat. Așadar, Oleg Brega a depus actele personale, declarația de avere și cele 2200 de semnături în susținerea sa, validate în circa 40 de localități.
Totuși, pentru ca să ajungă pe lista electorală Brega a „hămăit” în pragul câtorva primării, în așteptarea primarilor sau autentificării tărăgănate a semnăturilor. De exemplu, cele de la Vadul lui Vodă au rămas nevalidate fiindcă primarul nu era prezent la locul de muncă.

Cei care au urmărit activitatea candidatului independent înaintea începerii campaniei electorale s-au gândit că ar fi o nebunie și mai mare în Parlament, că Brega nu știe decât să facă scandal, să țipe și să provoace. Le știe și pe astea, desigur. Uneori, însă îi invidiam insistența de a mai lupta cu cei care ne bagă în mocirlă, fiindcă noi nu facem decât să ne revoltăm în fața ecranelor și să ne plângem de milă căci „luptăm cu morile de vânt”.

Făcând abstracție, însă, de activitatea și evoluția lui Brega, oricine are dreptul să candideze. Totuși, oricare dintre noi ar fi întâmpinat, probabil, și mai multe greutăți în procesul de colectare și autentificare a semnăturilor, o mare parte dintre noi ar fi cedat, chiar, în fața impedimentelor, mai ales gândindu-se la ce-i așteaptă pe „terenul cel mare de joacă”. Toate astea fiindcă nu avem oligarhi care să ne țină umbrela, nu vrem și nu dăm mită, avem demnitate și chiar dorim să trăim într-o țară sănătoasă din toate punctele de vedere. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *