Bună Dimineața

Cum e țara, așa-i și bradul

Ultimele zile sunt pline de evenimente greu de digerat: partidul lui Dodon a acumulat cele mai multe voturi la alegeri, Lupu se joacă de-a „aliansu”, iar moldovenii de la Moscova îl poartă pe Usatîi în brațe. Un moment de respiro trebuia să fie seara de 1 decembrie când în centrul Chișinăului au fost aprinse luminițele de pe Pomul de Crăciun. Însă, din păcate, lumea care a venit la inaugurare a fost șocată când a văzut ce brad strâmb a fost instalat în fața clădirii guvernului.

Plimbându-mă pe lângă pom, am auzit păreri de genul: „e cam urâțel bradul ista”, „Doamne ferește, ce brad păcătos avem” sau „cum îi țara, așa-i și bradul”. Pentru cei care nu cunosc, vă spun că primăria capitalei a primit pomul, gratuit, de la un agent economic. Acum mă întreb, ei nu l-au văzut înainte ca el să fie instalat în piață sau cum?!

Totodată, pe lângă faptul că-i strâmb, ai impresia că globulețele și luminițele au fost aruncate la întâmplare. După ce au apărut primele imagini, oamenii s-au amuzat pe Internet: „decât un așa brad natural, mai bine unul artificial, dar normal” sau „pe ista niș nu-l fură nimeni deamu!”

Iată așa arată pomul nostru:

Știu că în fiecare an lumea se indignează că brazii sunt vai de capul lor, dar ce-i de făcut dacă cel mai important Pom de Crăciun nu creează atmosfera de sărbătoare, ci face oamenii mai depresivi?! Este adevărat că nu bradul este cel mai important lucru pentru o țară, dar an de an să instalăm cel mai păcătos pom tot nu-i o soluție.

Bradul din acest an confirmă încă o dată faptul că la noi în țară lucrurile se fac a lehamete. Probabil acum moldovenii merită bradul pe care îl au (știm noi de ce), dar iată cum arată, spre exemplu, Pomii de Crăciun din alte orașe ale lumii:

Bradul de Crăciun din Varșovia

Pomul de Crăciun din Rio de Janeiro

Bradul de Crăciun din Seul

Nu se poate și nici nu trebuie comparați acești brazi cu al nostru, dar sper măcar se inspire cineva anii viitori!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *