Cum este „reciclată“ carnea şi vândută săracilor, în Manila, Filipine
Acestă operaţiune se numeşte „pagpag“.
Mâncarea obţinută în urma procesului de reciclare este consumată de persoanele defavorizate provenite din grupuri vulnerabile, care nu au posibilitatea să îşi cumpere carne proaspătă.
„Pagpag“-ul este obţinut din reziduurile alimentare provenite de la restaurantele de tip fast-food şi de la tomberoanele locuitorilor din Filipine.
Pregătirea acestui fel de mâncare, care ruşinează specia umană include patru etape. Prima etapă constă în colectarea deşeurilor alimentare din containere.
Etapele următoare sunt spălarea cărnii şi prepararea unui sos din bulion, la care se adaugă ceapă şi usturoi. La final carnea se amestecă cu sosul.
O porţie de „pagpag“ este vândută cu 20 de cenţi.
Oamenii din Filipine susţin că mâncarea este ieftină şi gustoasă.
Sursa: Adevarul.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!