Actualitate

Cum explică CEC lipsa buletinelor de vot în câteva secții de votare din municipiul Chișinău

Astfel, instituția informează despre faptul că în conformitate cu prevederile Codului electoral, buletinele de vot tipărite pentru municipiul Chișinău și pentru celelalte 6 localități în care au loc alegeri locale noi au fost transmise, la 18 mai curent, consiliilor electorale de circumscripție, prin act de predare-recepționare. Astfel, buletinele de vot remise birourilor electorale ale secțiilor de votare au fost numărate, pe 19 mai curent, pentru a se verifica încă o dată dacă numărul de buletine solicitate coincide cu numărul buletinelor recepționate de la tipografie.

„Subliniem că, în cazul în care la numărarea buletinelor de vot se constatată o diferență între numărul buletinelor de vot solicitate și numărul celor primite, membrii biroului electoral întocmesc un act de constatare prin care stabilesc acest fapt. Actul de constatare se prezintă consiliului electoral de circumscripție, iar ulterior Comisiei”, au subliniat reprezentanții CEC.

Menționăm că presa a scris că în cadrul mai multor secții de votare din municipiul Chișinăi s-a atestat un număr insuficient de buletine de vot.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *