ROMÂNIA

Cum fură noul președinte al PNL, generalul Ciucă, banii Armatei Române

Noul președinte al PNL, Nicolae Ciucă, candidat unic pe acest post după eliminarea din politică a marionetei Florin Cîțu, are îndeletniciri alese în a fura banul public și a trăda România în fața intereselor străine. Nicolae Ciucă a avut o carieră fulminantă deși până nu demult era un biet soldat al Armatei Române. Ciucă a știut ce clanțe să lingă, în special pe cele ale aliatului strategic, Statele Unite ale Americii.

Astfel, cu ajutorul unui plagiat Nicolae Ciucă a obținut gradul de general al Armatei Române, mai apoi fiind promovat în politică de președintele Klaus Werner Iohannis, căruia i-a fost o slugă mai credincioasă decât Florin Cîțu. Generalul Ciucă ascultă și execută la ordinul președintelui Iohannis, lucru pe care Cîțu nu a reușit să îl îndeplinească.

Ciucă Nicolae și-a creat un fel de grupare criminală în cadrul Ministerului Apărării Naționale, astfel a reușit să deturneze fondurile generoase destinate înzestrării Armatei Române. Fie că vorbim de rachetele de coastă, sistemele Patriot, corvetele sau avionele F16 vechi de 40 de ani din Norvegia, toate aceste așa zise achiziții au miros greu de șpagă și trădare de țară. Această grupare criminală de la MaPN și-a mutat biroul la Palatul Victoria.

Generalii Cristea, oamenii cu care Ciucă împărțea șpăgile la ministerul Apărării

Printre oamenii apropiați lui Nicolae Ciucă sunt Ionel Cristea și Paula Cristea, soț și soție, ambii generali ai Armatei Române. Nicolae Ciucă a avut grijă ca cei doi să fie mereu în preajma sa. Ciucă și-a mutat astfel cartierul general plin de hoții din MaPN direct la Palatul Victoria. Paula Cristea, general maior în rezervă și fost consilier militar în cadrul Ministerului Apărării Naționale în timpul mandatului lui Nicolae Ciucă, a devenit șefa de cabinet a premierului odată cu transferul la Palatul Victoria. Despre Paula Cristea au apărut informații cum că ar fi înfăptuit acte de corupție și nu și-ar fi declarat un teren în declarația de avere.

Între timp a dispărut articolul de pe site-ul Libertatea, cunoscut ca o portavoce a puterii indiferent de culoarea politică.

Generalii ”găinari”, Cristea și Ciucă, au luat șpagă pentru un contract cu dedicație – ADINA SRL

Pe soții generali Cristea îi leagă de Nicolae Ciucă nu doar prietenia ci și afacerile necurate pe spatele poporului român. Generalul Ionel Cristea a ocupat funcția de locțiitor al generalului Cătălin Zisu în departamentul logistică la Ministerul Apărării, locul unde se învârt miliardele pentru achiziții. Generalul Cristea a încasat o șpagă împreună cu noul președinte al PNL, generalul plagiator Ciucă Nicolae, prin oferirea unor contracte cu dedicație companiei ADINA SRL.

Cu câţiva ani în urmă, MApN a ajuns la concluzia că este necesară schimbarea uniformelor de luptă cu unele moderne, identice cu cele ale partenerilor NATO din teatrele de operaţii.  Primul pas a fost  elaborarea specificaţiilor tehnice. În acest scop, au fost testate o serie de materiale şi prototipuri de uniforme produse în laboratoarele Armatei, ele fiind evaluate prin purtare de un număr de 436 de militari, în perioada 2015-2016.

Apoi, MApN a declanşat procedura de achiziţie prin  licitaţie deschisă desfăşurată pe platforma online SEAP, printr-un anunţ publicat pe data de 23 februarie 2017. 

„Astfel, au fost achiziţionate următoarele produse: bocanci combat din piele întoarsă, capelă combat, centură combat, costum de protecţie împotriva intemperiilor, costum combat categorii de forţe, costum termic, ecuson brodat, emblemă coifură, fes, lenjerie termică, mănuşi combat, mănuşi tactice, pălărie, pulover polar, scurtă, tricou, vestă tactică multifuncţională”, arată MApN.

31 de milioane de euro

Licitaţia s-a încheiat pe data de 12 iulie 2017 cu un acord – cadru cu 13 furnizori. Unul dintre aceşti furnizori este S.C. Adina SRL, care are de livrat Armatei Române, printre altele, costumul combat.

Conform MApN, în total, valoarea maximă estimată a acordului-cadru este de 146 milioane lei, pentru toate cele 17 tipuri de produse. Costumul combat (veston şi doi pantaloni) reprezintă 9% din total, adică aproximativ 14 milioane lei, la un preţ de 161 de RON, fără TVA, per bucată.

Primul contract subsecvent s-a încheiat cu S.C. Adina SRL pe data de 7 august 2017. În urma acestuia, alături de alte produse atribuite, s-au livrat la termen aproximativ 30.000 de costume combat pentru toate categoriile de forţe. În luna aprilie 2018, s-a semnat al doilea contract subsecvent pentru aproximativ 50.000 de costume combat, care urmează a fi livrate până la sfârşitul anului.

Surprizele apar imediat după „intrarea în luptă“

Problemele cu aceste uniforme au apărut imediat după dislocarea în Afganistan a primilor militari  dotaţi cu un astfel de echipament, în luna februarie 2018. La scurt timp, au fost sesizate o serie de probleme cu aceste uniforme care s-au decolorat şi scămoşat rapid. Din datele furnizate de site-ul specializat  listafirme.ro, compania S.C. Adina SRL este patronată şi administrată de Rodica Camelia Blidaru.

Materialele pentru uniformele Armatei Române au fost importate din China pentru ca producătorul să se încadreze în prețul de producție având în vedere că a fost obligată se ofere șpagă generalilor Ciucă și Cristea, pentru a obține contractul. După cum putem observa în imaginile de mai jos, contractele dintre compania ADINA SRL și Ministerul Apărării Naționale sunt de ordinul zecilor.

Simona Cojocaru, femeia din umbra premierului Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, mai nou premier, și mai nou președinte al PNL este certat cu limba română, nu mai vorbim de limbile străine generalului. Discursul scris pe foaie revine la modă la Palatul Victoria. Noroc că le redactează doamna Simona Cojocaru.

Simona Cojocaru a fost numită de Nicolae Ciucă în funcția de Secretar stat, șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, adică doamna are grijă să negocieze contractele de achiziții cu partenerii străini.

După cum știm, toate aceste contracte sunt păguboase pentru Armata Română și îndestulătoare pentru partenerii așa zis strategici. Din 7 sisteme Patriot plătite integral am primit doar unul. Contractul cu Raytheon negociat de Ciucă este oneros, la fel ca și anularea contractului pentru rachetele de coastă de la Naval Grup și oferirea acestuia cu dedicație unei companii paravan din Norvegia a celor de la Raytheon. Să ne mai punem întrebări despre bătrânele F16 din Norvegia!? Oare cine a luat șpaga…

Potrivit surselor noastre din cadrul Ministerului Apărării Naționale, doamna Cojocaru este ca o a doua soție a noului președinte ales al PNL, Ciucă Nicolae. Premierul Ciucă a încercat să o numească pe Simona Cojocaru ministru al Apărării în locul său, însă acest lucru a fost grețos chiar și pentru cei care îi dau ordine. Să ne uităm puțin în istorie:  Caligula și-a investestit calul senator cu drepturi depline. Deși au trecut mii de ani obsesiile politice și amoroase nu s-au schimbat în politica latină. 

Simona Cojocaru, secretar de stat in Ministerul Apararii, participa la audierea lui Nicolae Ciuca, ministrul propus al Apararii, in comisia de specialitate din Parlament, luni, 17 februarie 2020. Inquam Photos / George Calin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *