Actualitate

Cum îți alegi partenerul de viață care ți se potrivește cel mai bine

Potrivit lui Ty Tashiro, profesor în cadrul Universităţii Maryland și care a scris o carte despre cum putem să ne găsim partenerul potrivit, dacă vrem să sporim șansele de a găsi partenerul pentru o relație de durată, trebuie să ne concentrăm pe trei calități, care credem că sunt cele mai importante pentru noi.

Cu cât vom crește pretențiile noastre, cu atât vor scădea șansele de a găsi persoana potrivită. Însă, aspectul fizic și bogăția, trebui excluse din start pentru că în urma cercetărilor, s-a demonstrat că nu există nicio legătură între venituri sau aspectul fizic și reușita unei relații. Banii pot influența o relație doar în cazul în care sunt mult prea puțini pentru un trai decent. Dincolo de nivelul minim de confort, mai mulți bani nu înseamnă mai multă fericire.

Cel mai important este ca partenerul ales să aibă o fire plăcută, pentru că agreabilitatea, cum este denumită în psihologie, este prima dintre cele 5 trăsături principale ale personalităţii ce contează într-o relație, celelalte fiind extraversia,conştiinciozitatea, nevrotismul şi deschiderea spre nou. Unde mai pui că, frumusețea și bogăția sunt trăsături variabile pe parcursul vieții, pe când agreabilitatea este una constantă.

Însă, chiar ştiind toate aceste lucruri – şi mulţi oameni nu le ştiu –, găsirea unui partener este în mare măsură un proces „iraţional”. După cum spune Ty Tashiro, dragostea şi statistica sunt precum apa şi uleiul, nu se amestecă bine una cu cealaltă, dar cercetătorul speră ca, prin cele comunicate în cartea sa, să facă amestecul mai suportabil, cel puţin pentru cei care caută dragostea pe termen lung.

Şi fiţi atenţi la semnele de avertizare, la acele indicii care apar devreme şi care semnalează aspecte negative ale personalităţii partenerului, pe care nu le veţi putea schimba.

„Dacă alegeţi pe cineva cu trăsături care vă enervează sau vă întristează în cursul întâlnirilor, atunci acele trăsături vă vor enerva sau întrista şi de-a lungul anilor care vor urma”, spune specialistul. „ Aşa că alegeţi cu grjă, fiindcă veţi căpăta exact ceea ce vedeţi acum.” 

SURSA: RADIOCHISINAU.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *