Moldova

Cum partidele „mari” manipulează prin sondaje. Cazul AUR din România

Din păcate, în loc să facă o altfel de politică, cei din PAS, calcă pe aceeași greblă ca și „marile” partide din trecut. Speră că votanții vor fi momiți la vot cu sondaje. Aceast lucru n-a funcționat în trecut, și nu va funcționa nici acum. Oamenii votează așa cum vor și după zeci de experiențe nefericite din trecut, e greu să-i determini să voteze într-un fel sau altul pentru că așa spun… sondajele. E de-a dreptul amuzant cum în același sondaje aflăm că marea majoritate a votanților nici măcar nu cred în aceste cercetări. Emblematică este și declarația lui Dodon – facem sondaje, dar nu credem în ele.

Moldova – nu e un caz unic

Să ne aducem aminte de alegerile parlamentare din România. În seara alegerilor, pe 6 decembrie, cele două exit-polluri au dat AUR-ul la 5,2%, ca ulterior societatea să fie „surprinsă” că scorul era… dublu, adică peste 9% În acelaeși sondaje, PMP și Pro România erau date.. fix la 5%, deși era clar că nu vor trece pragul.

Cei care au realizat exit-poll-ul, știau cifrele reale, la fel știau și cei din partide. Toți știau că cifrele sunt false. Toată această joacă de-a sondajele este o încercarea disperată a partidelor „mari” să mai mintă câteva procente de naivi.

Mihai Ștefănescu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *