Externe

Cum pedepsește Putin separatismul sau ce ar păți Dodon

Cei 5 au fost găsiți vinovați de acte de banditism, furt, cumpărare ilegală și posesie de arme de foc, precum și organizarea unei organizații extremiste, scrie paginaderusia.ru.

În timpul anchetei, s-a constatat că Alfred Muhametdinov, în vârstă de 44 de ani, a creat împreună cu alţi patru prieteni celula locala a „Imarat Caucaz” încă din 2012.

Din iulie până în octombrie 2012 membrii organizației „au realizat sub acoperire propagandă anti-rusă și anti-constituționala în rândul populației din regiunea Chelyabinsk” se anunta pe site-ul Parchetului republican. În plus, în luna octombrie, înarmați cu puști și carabine, au atacat maşina poștei in districtul Karaidelsky.

În 2003, Curtea Supremă de Justiție a Rusiei declarat organizația „Imarat Kavcaz” drept terorista și a interzis activitatea acesteia în Rusia. Seful organizaţiei a fost pana recent Dokka Umarov, despre a cărui moarte autorităţile ruse au anunţat în această vară.

Fratele lui Dokka Umarov, Ahmed, este acuzat de şeful cecenilor Razman Kadîrov de organizarea raidului islamiştilor de la Groznîi de pe 4 decembrie a.c.

Autorităţile ruse sunt extrem de dure în reprimarea a orice semn de separatism. Pe de altă parte, Moscova sprijină activ mişcarea separatistă din Ucraina, despre care vorbeşte în termeni de ”miliţii populare”, ”forte de auto-apărare”.

Imarat Kavkaz este o organizație jihadistă militanta activa în Federația Rusă. Scopul declarat al Imarat Kavkaz este expulzarea prezenței ruse din Caucazul de Nord și înfiinţarea unui emirat islamic independent în regiune. Organizaţia îşi trage parțial originea din fosta rezistenţă cecenă. Ex-președintele Republicii cecene Icikeria Dokka Umarov a fost primul emir.

Sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *