Actualitate

Cum prevenim riscurile în adolescență. Circa 400 de tineri au fost informați în acest sens

În cadrul inițiativei, circa 400 de elevi de la Centrul de Excelență în Industria Ușoară, unde învață preponderent fete, au fost informați în perioada martie-aprilie a anului curent, despre modul sănătos de viață, prevenirea riscurilor în adolescență și a abuzurilor și sarcinilor nedorite. Ca parte a acțiunii, elevii au fost implicați și în cadrul unui concurs prin care au propus idei de slogane și design pentru materiale promoționale, tricouri și genți, pe care ulterior le-au confecționat chiar ei, urmând să le utilizeze în activități de promovare a educației pentru sănătatea tinerilor.

Câștigătoarele au primit diplome și premii din partea unu magazin online, care a susținut inițiativa. Premiile au fost oferite de reprezentanți ai ONU Moldova, Ambasadei Germaniei, Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Ambasadei Suediei în Republica Moldova.

Prezentă la evenimentul de lansare, Angela Cutasevici,secretar de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, consideră că obiectivele și scopul inițiativei se pliază cu politicile educaționale ale Ministerului pe care îl reprezintă. „Această campanie va asigura durabilitatea cursului opțional „Decizii pentru un mod sănătos de viață”, predat în învățământul profesional tehnic. Campania are și un alt avantaj – elevii sunt informați într-un cadru non-formal, astfel vom avea o dimensiune complexă privind informarea și educarea în legătură cu dreptul la sănătate”, a spus Angela Cutasevici.

Directoarea Centrului de Excelență în Industria Ușoară, Alexandra Raețchi, a menționat că în felul acesta elevii au economisit resurse pentru procurarea materialelor folosite la practica de producție, precum și că și-au perfecționat abilitățile profesionale.

Inițiativa de promovare a drepturilor și sănătății reproductive urmează a fi extinsă și în alte instituții de învățământ profesional tehnic.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *