Actualitate

Cum răspunde poliția la acuzațiile că ar fi răpit un fost ministru de interne

Ei consideră că incidentul nu ar fi avut loc fără acordul conducerii MAI. Într-o conferință de presă, și reprezentanții asociației Promo-LEX s-au arătat îngrijorați de practicile de răpire și transmitere a persoanelor către structurile regimului din Tiraspol. „Toate aceste cazuri demonstrează că nimeni în Republica Moldova nu este în siguranță. Securitatea persoanei nu este demonstrată și oricine poate deveni victimă a unui asemenea abuz din partea autorităților(…) Lipsa reacției după atâtea zile, cred că totuși demonstrează că autoritățile au fot implicate. Nu putem afirma cu siguranță, însă toate indiciile arată că autoritățile au participat și este o problemă. Ei trebuie să apară cu o reacție”, a declarat expertul.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat că IGP a inițiat o anchetă internă pentru a stabili acțiunile polițiștilor. Ea a menționat că toate materialele pe acest caz au fost transmise Procuraturii generale.

Solicitați de noi, reprezentanți ai Ministerului de Interne nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. În același timp, ofițerul de presă al MAI, Alina Zbancă, a declarat pentru mass media locale că poliția a intervenit și va face claritate în acest caz.

„Nu putem să comentăm acuzațiile, fiindcă sunt doar niște declarații”, a adăugat Alina Zbancă.

Fostul așa-numit ministru de interne de la Tiraspol și cel care a condus serviciul vamal, Ghenadi Kuzmicev, a fost adus vineri în regiunea transnistreană și se află într-o închisoare din Tiraspol, anunță presa locală care citează informații oficiale.

Acesta este acuzat de organizarea unei scheme de contrabandă și de mită de milioane de dolari în perioada când a condus serviciul vamal.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *