Culinar.md

Cum recunoști vopseaua tipografică de înroșit ouă. Este foarte TOXICĂ

A mai rămas puțin până la Paște, iar gospodinele încep deja să cumpere unele produse necesare pentru această sărbătoare frumoasă și pură, pentru că tradiția spune că de Paște trebuie să vopsim ouă, apoi să le ciocnim cu cei dragi, la mare căutare este vopseaua de ouă.

Fiecare din noi ar trebui să fie foarte atenți atunci când o cumpără deoarece ouăle s-ar putea transforma în pericolul de pe masa de Paște dacă vopseaua este una toxică. În continuare veți afla cum să recunoașteți vopseaua tipografică de înroșit ouă, considerată foarte periculoasă. Deși face ouăle să arate spectaculos, cu o culoare intensă, lucioasă, conține plumb și poate duce la îmbolnăviri deosebit de grave.

Cum recunoști vopseaua tipografică de înroșit ouă

Vopseaua tipografică poate conține chiar metale grele care pătrund prin coaja oului și afectează calitatea alimentului. Substanțele toxice conținute în vopsele trec prin coaja poroasă a ouălor și pătrund în albuș, scrie A1.ro

Cei care consumă ouă vopsite cu astfel de substanțe riscă oricând să se îmbolnăvească. Este vorba despre reacții alergice care pot fi cutanate, dar și de reacții interne, la nivelului tubului digestiv, avertizează medicii de specialitate.

Din fericire, vopseaua tipografică poate fi recunoscută foarte ușor pe rafturile comercianților. De obicei este vândută cu doar 1 leu și este ambalată doar în nişte plastic şi nu are niciun fel de instrucţiuni de folosire.

Pentru a te asigura că vopseaua pe care o cumperi este una sigură, trebuie să o cumperi din magazinele mari, nu de la tarabe, și să citești cu mare atenție eticheta, ca să vezi ce conține.

Totuși, dacă vrei să fii sigur că pui pe masa de Paște cele mai sigure ouă, vopsește-le cu ceapă. Este o metodă veche și foarte eficientă.

Dacă ștergi ulterior ouăle cu ulei, acestea vor fi lucioase și la fel de frumoase ca cele înroșite cu vopsea din comerț. Unele gospodine vopsesc ouăle și cu sfeclă roșie, varză roșie sau turmeric.

Sursa: Dcnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *