Frumusețe

Cum să arăţi bine după concediu

Poţi să-ţi revopseşti părul, decolorat de soarele puternic din timpul verii, dar poţi să-ţi schimbi chiar şi coafura. Cu o imagine nouă vei avea numai de câştigat pentru că te vei bine dispune ori de câte ori te vei privi în oglindă.

Pentru ca tenul să arate bine este necesar să dai fuga şi la cosmetician. După perioada caldă în care porii au fost mereu deschişi şi au absorbit praful de pe faţă, un tratament cosmetic şi curăţarea tenului sunt foarte necesare. Produsele cosmetice nu sunt suficiente pentru o curăţare profundă a tenului. Nu uita de măştile abrazive sau de cele hrănitoare pe care le poţi cumpăra sau pe care le mai poţi prepara cu fructele care se găsesc, sau cu ceea ce ai prin frigider.

Mască pentru un ten luminos

Brânza de vaci grasă, amestecată cu o linguriţă de ulei de măsline şi cu un gălbenuş de ou, este masca ideală pentru a avea un ten luminos şi catifelat. Ea trebuie lăsată să acţioneze 20 de minute, iar la final trebuie îndepărtată cu ajutorul unor tampoane de vată, fără a clăti faţa cu apă.

Decolteu perfect

Şi decolteul tău trebuie să arate impecabil! Amestecă sucul unei jumătăţi de lămâie cu o linguriţă de miere şi cu spuma unui albuş de ou. Aplică acest amestec pe decolteu şi lasă-l să acţioneze câteva minute, apoi îndepărtează-l la dus. Decolteul tău va arăta minunat, va fi catifelat şi suplu, iar impurităţile vor fi îndepărtate. În concediu ai stat cam mult la soare, iar pielea ta are un aspect destul de uscat? Recurge la uleiurile de corp sau la cremele puternic hidratante. Dacă ştii că uiţi să le foloseşti, ţine crema la îndemână, într-un loc vizibil în baie, astfel încât să o foloseşti ori de câte ori ieşi de la duş!

Menţinerea bronzului

După ce ai stat ore întregi la soare pentru a obţine un bronz frumos, e normal să vrei să îl menţii. Cel mai simplu mod de a avea un bronz îndelungat este… solarul. Este la îndemâna oricui şi nu răpeşte foarte mult timp. Şedinţele de solar, de câte 10-15 minute vor ajuta la menţinerea bronzului. În plus, spre deosebire de autobronzante, solarul îţi asigură un bronz uniform.

Evită epilatul şi băile fierbinţi

Băile fierbinţi nu fac decât ca bronzul să dispară cât mai repede – pielea expusă temperaturilor crescute ale apei se va exfolia mult mai uşor, iar tu vei pierde mai repede bronzul. Încearcă să te limitezi la duşuri cu apă potrivită. Nu folosi burete aspru pentru baie şi nu te şterge energic cu prosopul! Nici epilatul cu ceară, deşi este igienic şi eficient, nu ajută deloc la menţinerea bronzului! Smulgerea făşiilor de ceară favorizează îndepărtarea stratului de piele. Încearcă să foloseşti pentru epilat fie spume sau creme, fie epilatorul.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *