Sănătate

Cum să combatem astenia de toamnă

Modificările merg mai profund de atât, chiar și sistemul imunitar fiind influențat negativ, motiv pentru care răcelile și virozele sunt curente la aceste persoane.

Zilele de toamnă și-au intrat de ceva timp în drepturi, iar trecerea de la un anotimp la altul este insesizabilă pentru majoritatea, însă o categorie de persoane, mai sensibile la modificările pe care le aduce toamna, vor suferi o stare cunoscută drept astenie de toamnă.

Ca și astenia de primăvară, astenia de toamnă are efecte asemănătoare asupra organismului; în peisajul autumnal, organismul celor care suferă în această perioadă devine sensibil la modificările prea bruște de temperatură și lumină.

Starea de oboseală se menține la cei cu astenie chiar dacă au parte de somn suficient și odihnă corespunzătoare și chiar dacă ziua nu a fost deosebit de încărcată.

Astenia de toamnă se manifestă indiferent de vârstă, îndeosebi la femeile care duc o viață activă, stresantă, plină de responsabilități și care, de multe ori, se neglijează din acest motiv. Cauzele acestei scăderi a tonusului pot fi multiple, începând de la inadaptarea organismului la diferențele de temperatură între zi și noapte, cantitatea mai mică de lumină pe parcursul unei zile, lipsa unei alimentații adecvate, carențele de vitamine și minerale, dar și stilul de viață dezordonat, programul foarte aglomerat etc.

Cum puteți ușura simptomele asteniei de toamnă:

• Acordați o atenție sporită alimentației. Slăbirea organismului este consecința privării de vitaminele și mineralele absolut necesare;
• Fructele și legumele sunt din abundență în această perioadă a anului – profitați de ele pentru a evita carențele vitaminice;
• Consumați multe cereale și lactate în această perioadă pentru conținutul de calciu, fibre, carbohidrați și vitamine;
• Revizuiți-vă programul zilnic și acordați mai mult timp relaxării;
• Profitați de ultimele raze de soare și faceți plimbări în aer liber;
• Nu sacrificați orele de somn pentru că lipsa somnului poate înrăutăți manifestările asteniei de toamnă;
• Tonifiați-vă organismul cu produse naturale precum mierea, lăptișorul de matcă, gingsengul.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *