Afaceri

Cum să creşti prepeliţe?

Dacă aceasta este prima ta experienţă în creşterea păsărilor, va trebui să începi la scară mică. Un cârd sau un coteţ mic de prepeliţe constituie cea mai bună alegere.

Câţiva paşi simpli

Dacă începi creşterea prepeliţelor de la ouă, va trebui să foloseşti un incubator. Chiar după incubaţie, trebuie să te asiguri că le dai puilor mâncarea potrivită, că păstrezi temperatura la valorile necesare şi, de asemenea, trebuie să ai grijă ca puii de prepeliţă să nu se îmbolnăvească.

Asigură-te că aceştia nu sunt stresaţi şi cresc într-un mediu sigur, sănătoşi. De asemenea, trebuie să ştii că prepeliţele sunt păsări sociabile, de aceea va fi nevoie să ţii un cârd sau mai multe exemplare în aceeaşi curte.

Spaţiul necesar pentru creşterea lor este mai mic decât bănuieşti. Prepeliţele sunt destul de mici, motiv pentru care nu au nevoie de spaţiu mare, aşa cum au nevoie găinile şi raţele. Din fericire, poţi scăpa cu un coteţ care poate găzdui un număr mai mare de prepeliţe. De exemplu, un coteţ care ar găzdui confortabil trei găini este suficient pentru opt prepeliţe. Găinaţul cade pe pământ, poate fi curăţat cu grebla şi aruncat la mormanul de îngrăşământ, fără a deranja păsările. În coteţele ridicate, păsările nu vor sta niciodată în gunoi şi ouăle vor rămâne curate. Ai grijă să ai un adăpost potrivit, înainte să aduci acasă păsările. Urmând aceşti câţiva paşi foarte simpli, vei avea animale de curte sănătoase şi fericite.

Ce trebuie să ştii despre aceste păsări?

În cele din urmă, trebuie să te informezi foarte bine. Studierea noului tău cârd de prepeliţe este importantă, pentru a te asigura că eşti pe drumul cel bun în creşterea unor păsări sănătoase. Există multe cărţi, site-uri şi oameni care să te ajute să-ţi atingi obiectivul. Studiază obiceiurile lor de alimentaţie, cele sexuale şi care este mediul perfect pentru ele. De asemenea, consultă veterinarii locali care te pot ajuta să creşti păsări sănătoase. Păsările pot fi crescute cu succes pe termen lung şi în alte scopuri, cum ar fi recoltarea ouălor. Acesta ar fi un mod fantastic de a începe orice dietă organică!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *