Culinar.md

Cum să depozitezi pâinea pentru a o păstra proaspătă timp de trei săptămâni

Pentru a păstra pâinea proaspătă pentru o perioadă lungă de timp și pentru a o feri de mirosuri, puteți folosi mijloace improvizate.

Nu este întotdeauna posibil să mâncați toată pâinea deodată. De aceea, gospodinele istețe recurg la câteva trucuri pentru a o depozita și a o păstra proaspătă cât mai mult timp. Vă spunem cum să depozitați corect pâinea, astfel încât să nu se învechească și să nu aibă mirosuri străine.


În coșul de pâine – înainte de a pune pâinea în coșul de pâine, tratați interiorul cu oțet pentru a distruge bacteriile fungice. Pâinea trebuie înfășurată în mai multe straturi de pergament. Dacă nu aveți hârtie, puteți folosi folie de aluminiu. De asemenea, puteți depozita pâinea într-o cratiță emailată, învelită tot în hârtie pergament sau folie de aluminiu.

Nu depozitați împreună tipuri diferite de pâine – neagră și albă, deoarece ambele produse se vor strica rapid. Puteți înveli pâinea în pânză de in atunci când o depozitați, astfel încât aceasta va rămâne proaspătă mai mult timp.

În frigider – deoarece temperatura scăzută împiedică dezvoltarea bacteriilor de drojdie, pâinea își păstrează perfect prospețimea în frigider. Mai întâi, înfășurați produsul în hârtie pergament, apoi puneți-l într-o pungă ermetică și legați-o bine. În acest fel, puteți proteja pâinea de absorbția mirosurilor străine. În frigider, produsul se păstrează foarte bine și pentru o perioadă lungă de timp. Înainte de a folosi pâinea din frigider, încălziți-o în cuptorul cu microunde sau în cuptor. De asemenea, o puteți ține deasupra aburului.

În congelator – dacă depozitați pâinea în congelator, aceasta își va pierde cu siguranță moliciunea, dar nu se va strica timp de două luni. Pentru a congela produsul, tăiați-l mai întâi în felii, apoi puneți-l într-o pungă ermetică. La nevoie, scoateți cantitatea necesară și puneți-o în cuptorul cu microunde pentru a o dezgheța.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *