Sănătate

Cum să îngheți și să dezgheți corect untul

Acum, când prețurile alimentelor cresc vertiginos, este logic să cumpărați din timp și să vă faceți provizii.

Bucătarul Anna Williams vă împărtășește sfaturile sale de top pentru a îngheța și decongela untul, ceea ce înseamnă că îl puteți păstra până la un an fără a-și pierde gustul sau calitatea

Cum se păstrează untul
Congelarea untului este perfect sigură. Principalul lucru, ca în cazul majorității lucrurilor puse în congelator, este să vă asigurați că este închis ermetic. Dacă ați cumpărat o brichetă mare de unt, cel mai bine este să o înfășurați în hârtie pergament și apoi să o puneți într-un recipient etanș.


Termenul de valabilitate al untului în congelator depinde de tipul de unt. Untul nesărat poate fi păstrat timp de patru până la șase luni, în timp ce untul sărat poate fi păstrat până la un an.

Cum să dezghețați untul
Anne adaugă că și dezghețarea untului este ușoară. Dacă aveți nevoie să decongelați untul foarte repede, o puteți face în cuptorul cu microunde, folosind intervale de zece secunde, deși, potrivit bucătarului, cea mai bună metodă este să îl decongelați în frigider, dacă timpul vă permite.

Care este cel mai bun ambalaj pentru depozitarea untului
Sfat de top: Dacă nu intenționați să folosiți o cantitate mare de unt de fiecare dată, tăiați-l în cuburi înainte de congelare și apoi folosiți-l doar în funcție de necesități.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *