Frumusețe

Cum să îţi protejezi părul când mergi la plajă

1. Tunde în mod regulat vârfurile. Vârfurile sunt primele afectate de razele soarelui şi vântul de pe plajă. Dacă le tăi în mod regulat, ele vor arată mereu impecabil şi nu se vor mai despică atât de repede. Foloseşte un ulei pentru par ori de câte ori te speli pe cap. Acesta hidratează în profunzime şi menţine firul intact până la vârfuri mai mult timp.

2. Nu folosi produse de styling la plajă. Nu numai că acestea nu vor rezistă suficient timp, însă atunci când intră în contact cu apă sărată devin lipicioase şi încarcă foarte mult firul de par. Îţi va fi greu să le îndepărtezi şi părul va capătă un aspect murdar.

3. Foloseşte un ulei cu protecţie UV. Acest lucru este absolut necesar mai ales dacă ai părul vopsit. Razele soarelui îl vor decoloră şi îl vor usca. Există numeroase produse care te protejează, aşa că nu ezită să apelezi la ele.

4. Poartă pălărie în cea mai călduroasă parte a zilei. Dacă ai decis să te expui la soare în intervalul 12-17 este indicat să porţi o pălărie uşoară sau o eşarfă care să te protejeze.

5. Fă un dus înainte să intri în apă. Deşi poate părea ciudat să te speli pe cap înainte să intri în mare sau în piscină, acest lucru de fapt te protejează. Sarea nu va mai pătrunde în profunzimea firului de par.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *