Culinar.md

Cum să prăjiți corect cartofii: 5 greșeli pe care mulți oameni le fac

Cartofii prăjiți sunt una dintre mâncărurile preferate de mulți români. Cu toate acestea, acest fel de mâncare nu este întotdeauna delicios. Cum să prăjiți corect cartofii?

Cinci greșeli care nu trebuie făcute

Dacă doriți ca familia dumneavoastră să savureze cartofi prăjiți cu adevărat delicioși, trebuie să vă amintiți câteva reguli importante. Cum să prăjești corect cartofii – principalele greșeli pe care le face aproape toată lumea

Varietate greșită – nu ar trebui să prăjiți cartofi tineri, deoarece, pe lângă masa omogenă cu aspect inestetic, nu veți obține nimic. De asemenea, unele soiuri sunt potrivite doar pentru fierbere. De exemplu, tuberculii rotunzi cu piele și pulpă albă. Dar cartofii alungiti de culoare maro sau galbenă sunt ideali pentru prăjire.

Nivelul ridicat de umiditate sunt probabil cea mai frecventă greșeală în prăjirea cartofilor. Adesea, tuberculii sunt trimiși în tigaie deodată. Este recomandat să îndepărtați mai întâi excesul de umiditate din el cu un prosop de hârtie.

O tigaie prost aleasă este un alt punct foarte important dacă vreți să înțelegeți cum să prăjiți corect cartofii. Nu toate vasele de gătit vor fi potrivite pentru această variantă de gătit. Este recomandat să alegeți o tigaie din fontă cu fundul gros.

Temperatura potrivită – pentru ca cartofii prăjiți să se dovedească delicioși, tigaia trebuie preîncălzită la o temperatură ridicată. Prăjirea se poate face cu ulei vegetal sau cu unt, în funcție de gustul dumneavoastră. Cu toate acestea, aici ar trebui să acordați atenție

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *