Timpul Liber

Cum să spălați hainele de lână astfel încât să nu se deterioreze: Expert în țesături

Spălarea hainelor din lână devine o problemă în timpul sezonului rece, dar puloverele, puloverele și cardiganii sunt în mod notoriu dificil de spălat din cauza contracției, întinderii și decolorării.

Dacă ați purtat același pulover sau cardigan din lână în mod repetat în ultimele zile, ar putea merita să îi dați o spălare bună.

Un expert în țesături explică cum să vă spălați hainele delicate preferate din lână pentru a evita contracția, pierderea formei și a culorii.

Citiți ce scrie pe etichetă
Este întotdeauna o idee bună să verificați eticheta de îngrijire a unui articol din lână înainte de a-l spăla. Aceasta va oferi informații importante despre cum să curățați și să îngrijiți haina. Întotdeauna este mai bine să urmați instrucțiunile de îngrijire de pe etichetă.

Curățarea pe alocuri
Dacă aveți o pată mică pe haină, încercați să o curățați pe alocuri, în loc să spălați întreaga haină dintr-o dată. Tamponați pata cu un amestec de apă caldă și detergent de rufe, dar nu frecați pata, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele. Atunci când curățați petele, asigurați-vă că folosiți o cârpă albă curată sau un burete pentru a șterge ușor pata. Clătiți cu apă curată și tamponați cu un prosop curat.

Cum se spală manual puloverele din lână
Mai întâi, umpleți chiuveta cu apă călduță (nu fierbinte) și adăugați o cantitate mică de detergent de rufe blând pentru lână. Asigurați-vă că detergentul se dizolvă bine în apă.

Apoi, scufundați cu grijă puloverul de lână în apă și scuturați-l ușor în apă. Încercați să nu răsuciți, să nu încrețiți și să nu frecați prea tare haina, deoarece acest lucru poate cauza formarea de cocoloașe și contracții.

Lăsați puloverul să se înmoaie timp de aproximativ 10-15 minute și apoi clătiți cu apă rece și curată până când detergentul este complet eliminat. Este important să fiți foarte atent în timpul acestui proces.

Stoarceți apa din pulover înfășurându-l într-un prosop curat și uscat, având grijă să nu-l răsuciți sau să îl stoarceți.

Puloverele din lână pot dezvolta scame în timp – mici bile pufoase care pot fi îndepărtate ușor cu o lamă de ras sau o piatră de pulover.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *