Timpul Liber

Ce trebuie să faci ca trandafirii să înflorească tot sezonul

A doua și, uneori, a treia înflorire a trandafirilor este un adevărat cadou pentru toți cei care cultivă aceste flori de lux în grădina lor. Din păcate, a doua înflorire nu este întotdeauna luxuriantă. Dar grădinarii experimentați știu cum să remedieze acest lucru.

Trandafirii sunt, fără îndoială, cele mai populare flori din grădini și nu este greu de înțeles de ce. Sunt versatili, vin în multe culori și varietăți și, de asemenea, miros pur și simplu divin. Soiurile moderne de trandafiri înfloresc de mai multe ori pe sezon.

Toamna este una dintre cele mai bune perioade de înflorire a trandafirilor, dar, din păcate, înflorirea repetată nu este atât de luxuriantă pe cât ne-am dori să fie. Acest lucru se datorează adesea faptului că grădinarii neglijează o regulă foarte importantă.

Ce trebuie să faci pentru ca trandafirii tăi să înflorească tot sezonul

Unul dintre principalele secrete ale reînfloririi trandafirilor este tăierea la timp a capetelor care au terminat deja de înflorit. Este foarte important să îndepărtați mugurii în mod regulat pentru a păstra aspectul proaspăt și atractiv al florilor luxuriante.

Pentru a îndepărta o floare deja ofilită dintr-un căpăcel înflorit, ciupiți-o sau tăiați-o chiar sub locul unde baza florii se unește cu tulpina.

Pentru a îndepărta un căpăcel înflorit după ce toate florile din buchet au înflorit, îndepărtați întregul căpăcel înflorit prin tăierea tulpinii cu cinci frunze chiar deasupra primei frunze.

Odată ce toate capetele înflorite au fost îndepărtate, tăiați tulpinile disproporționat de înalte până la înălțimea restului plantei, creând o formă de tufă frumos rotunjită.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *