Actualitate

Cum să te demachiezi corect și rapid

Uite cum să te demachiezi corect şi care sunt cele mai mari greşeli pe care trebuie să le eviţi! Demachierea pare a fi un pas extrem de simplu, însă multe dintre noi fac greşeli în urmă cărora pielea are de suferit pe termen lung. Este foarte important să respecţi anumiţi paşi ori de câte ori îndepărtezi machiajul şi murdăria de pe faţă.

Pe timpul zilei, machiajul atrage murdăria din mediul înconjurător şi de aceea este esenţial să te demachiezi la sfârşitul fiecare zile. Din păcate foarte multe femei fac greşeală de a amână acest pas atât de important pentru piele. Din acest motiv apar deseori coşuri, iritaţii şi pete pentru apariţia cărora nu găsim explicaţie. Porii se încarcă mult prea mult şi pielea nu mai poate respiră.

Prosopul cu care îţi ştergi faţă trebuie schimbat cel mult la două zile. Dacă te numeri printre femeile care preferă să îşi spele faţă cu gel de curăţare sau pur şi simplu cu apă călduţă, trebuie să ştii că prosopul cu care te ştergi are un rol extrem de important. Pe această mică bucată de material se acumulează bacterii şi murdărie într-un ritm alert. Schimbă-l cel mult la două zile şi asigura-te că este confecţionat 100% din bumbac.

Nu agresa pielea cu produse de exfoliere puternice. Indiferent de tipul de piele, trebuie să fii foarte delicată atunci când te demachiezi. Mişcările trebuie făcute în sensul apariţiei ridurilor. Demachierea ochilor trebuie făcută cu foarte mare grijă. Nu are niciun sens să îţi freci genele cu putere pentru a îndepărta mascara, căci le-ai putea rupe.

Evita şerveţelele demachiante. Acestea îndepărtează cu greu toate impurităţile şi, în cea mai mare parte dintre cazuri, irită faţă şi ochii. Utilizează-le doar atunci când este absolut necesar! Acum că ai aflat cum să te demachiezi corect, asigura-te că nu mai repeţi greşelile prezentate mai sus!

Sursă teotrandafir.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *