Timpul Liber

Cum să vă pregătiți gazonul pentru iarnă: patru pași importanți

Există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți acum dacă doriți ca gazonul dvs. să ierneze bine și să vă bucurați de un aspect îngrijit și de un gazon verde strălucitor, fără buruieni, la primăvară. Greșeli de grădinărit pe care să le eviți acum pentru un gazon “sănătos” – “Dacă îl lași în pace, va încuraja creșterea buruienilor.

Există patru greșeli pe care grădinarii ar trebui să le evite pentru a obține primăvara un gazon sănătos și fără buruieni.

Cum să ne ocupăm de mușchi
Mușchiul de gazon poate forma pete dense, absorbind apa și substanțele nutritive din iarbă și, de asemenea, face ca gazonul să fie neuniform și să se desprindă atunci când mergeți pe jos. Mușchiul de gazon se dezvoltă în special în zonele umede și umbroase și se răspândește rapid pe întregul gazon. Acesta poate fi controlat doar cu substanțe chimice. După tratarea cu substanțe chimice timp de două săptămâni, puteți îndepărta mușchiul mort din gazon cu o greblă cu dinți de primăvară.

Puteți preveni apariția mușchiului prin reducerea zonei umbrite a gazonului și prin îmbunătățirea drenajului.

Mușchiul care se descompune din gazon: De ce să îl îndepărtați?

Gunoiul de frunze poate fi orice: frunze, crengi, semințe și nuci sau pur și simplu gunoi uman.

Experții în materie de gazon vă avertizează că resturile de iarbă și frunzele – care pot acoperi întreaga suprafață a gazonului – trebuie îndepărtate în mod regulat. Lăsarea gunoiului pe gazon pentru o perioadă îndelungată poate încuraja dezvoltarea buruienilor și a bolilor, deoarece drenajul este deficitar și solul se înfundă.

Frunzele căzute trebuie greblate și îndepărtate de pe gazon, deoarece acestea blochează lumina soarelui, cauzând îngălbenirea, și pot fi, de asemenea, o sursă de dăunători și boli.

Dacă aveți o problemă cu îndepărtarea frunzelor, faceți o cutie de compost. Frunzele descompuse sunt cel mai bun îngrășământ pentru grădina dumneavoastră.

De ce trebuie să vă aerisiți gazonul?
Dacă grădinarii nu-și aerisesc gazonul, iarba poate deveni mai predispusă la compactare, ceea ce, în timp, o va împiedica să crească și va împiedica drenajul corespunzător, ceea ce, la rândul său, va încuraja creșterea mușchiului. Chiar și un strat superficial de compactare poate avea un efect negativ asupra aspectului general și a sănătății gazonului.

Vara s-a încheiat și este posibil ca majoritatea peluzelor să se fi compactat. Aerarea va crea pori de aer care vor ajuta la aplatizarea solului și vor permite trecerea apei.

Aerarea se poate face și fără unelte speciale. Luați o furcă, înțepați-o în suprafața gazonului la o adâncime de aproximativ 30 mm și învârtiți-o înainte și înapoi, apoi trageți-o afară. Repetați această operațiune la fiecare 10 cm pe toată suprafața gazonului.

Fertilizați corect gazonul
Folosirea unui îngrășământ greșit sau aplicarea unei cantități prea mari de îngrășământ poate face mai mult rău decât bine. Chiar și îngrășământul potrivit poate fi ineficient dacă este aplicat cu prea puțină moderație sau în perioada nepotrivită a anului. Specialiștii în gazon spun că fertilizarea gazonului toamna va oferi gazonului nutrienți de care are nevoie pentru a deveni mai puternic înainte de iarnă.

Pe măsură ce toamna devine umedă, în iarbă se pot dezvolta boli cum ar fi fuzarioza, un mucegai de zăpadă. Aplicarea unui îngrășământ de toamnă pentru gazon va ajuta la combaterea acestora, întărind iarba și dându-i gazonului o culoare verde atractivă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *