Sănătate

Cum scăpăm de varice

De sute de ani, oamenii apelează la ajutorul naturii pentru a trata diferite tipuri de afecțiuni. Venele varicoase nu reprezintă o excepție, ele putând fi ameliorate prin intermediul plantelor medicinale și prin consumul de fructe și legume cu proprietăți de reglare a circulației sangvine.

Castanele
Se spune că unele ingrediente din compoziția castanelor pot îmbunătăți circulația sangvină din vene. De asemenea, castanele tonifică țesuturile conective, întărind astfel pereții venelor și tratând varicele.

Ardeiul gras
Se consideră că ardeiul gras poate ajuta la prevenirea înfundării venelor și la stimularea circulației sangvine. Mai mult, ardeiul gras conține vitaminele C și E, care pot întări pereții venelor, tratând astfel varicele.

Afinele
Experții au afirmat că afinele conțin bioflavonoizi. Aceștia pot ajuta la îmbunătățirea circulației sangvine prin vene și la tratarea slăbiciunilor vasculare.

Ginkgo biloba
Această plantă medicinală chinezească îmbunătățește circulația sangvină din vene. De asemenea, ginkgo biloba conține o cantitate considerabilă de vitamina C. Aceasta poate întări pereții venelor prin tratarea leziunilor cauzate celulelor de radicalii liberi.

Gotu kola
Se presupune că binecunoscuta gotu kola este eficientă în ceea ce privește întărirea vaselor de sânge și la reducerea umflăturilor venelor și a vaselor capilare. Acest lucru ar putea ajuta la tratarea varicelor.

Tainelesănătății.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *