Sănătate

Cum scapi de burtică după sărbători

Micile dar stresantele amprente pe care relaxarea le-a lăsat asupra noastră sunt şi câteva kilograme în plus. Chiar dacă nu sunt foarte multe, micii colăcei din jurul taliei te fac să nu te mai simţi foarte confortabil în pantalonii sau fustele pe care obişnuiai să le porţi lejer înaintea sărbătorilor. În cazul în care eşti în această situaţie trebuie să te pui repede pe treabă pentru a scoate diva din tine din nou la suprafaţă. Până când vei reuşi să dai jos kilogramele acumulate, poţi purta haine puţin mai largi, nu de alta dar trebuie să te simţi confortabil. Dacă vrei să dai jos repede kilogramele în plus, începe un program de dietă combinat cu sport şi cu bună dispoziţie.

* Renunţă la mâncarea gătită cu rântaş sau prăjeli!

Pregăteşte-ţi seara prânzul pentru a doua zi. O porţie de cartofi fierţi, sau puţin orez, salată şi carne sunt perfecte pentru un prânz la birou. Nu te arunca pe mâncarea fast-food care se găseşte la toate colţurile. Chiar dacă la serviciu eşti mereu contracronometru şi ţi-e mult mai comod să cumperi o porţie de cartofi prăjiţi, ar fi mult mai indicat să renunţi la acest obicei.

* Nu mânca între mese!

Încearcă să mănânci mai puţin sărat, renunţă la „ronţăielile” dintre mese şi după ora 18.00 fereşte-te de crudităţi (acestea fermentează mai greu, iar consecinţa este balonarea). Mănâncă de mai multe ori pe zi, dar puţin. Renunţă la pastele făinoase, nu combina pâinea cu cartofii, încearcă să mănânci crudităţi sau verdeţuri, carne la grătar sau fiartă, nu prăjită în ulei. Renunţă la dulciuri şi înlocuieşte-le cu fructe.

* Nu uita de apă!

Dacă bei zilnic câte doi litri de apă, te vei hidrata corect. În felul ăsta vei elimina toxinele. E indicat să te rezumi la o singură cafea pe zi, să uiţi de sucurile acidulate şi de alcool. Interdicţiile sunt valabile pentru perioada dietei.

* Mănâncă încet

Când mănânci lacom înghiţi şi mult aer. Aerul înghiţit înseamnă balonare, iar de aici rezultă burta nedorită. Atenţie mare şi la guma de mestecat! 20-30 de minute ar trebui să fie suficiente pentru a mesteca o lamă sau o periniţă de gumă.

* Sport

Încearcă să îţi faci timp pentru sport. Dacă nu, cel mai simplu mod de a arde grăsimea este să mergi pe jos. Nu mai lua liftul şi nu mai folosi scările rulante. Şi încă ceva: plimbă-te! Dacă ajungi prea târziu acasă e necesară şi o plimbare în jurul blocului. Atenţie! Toate astea trebuie făcute în ritm susţinut, zi de zi.

* Nu uita de masaj

Masajul zilnic poţi încerca să-l faci singură. Este de preferat să foloseşti în fiecare zi o perie de masaj. Trebuie să masezi burta în sensul acelor de ceasornic, cinci minute. Poţi folosi un gel anticelulitic pentru masaj. Acesta se poate întinde şi pe talie şi coapse.

PONT / Nu uita să probezi periodic fustele în care intrai lejer. Dacă vei avea ambiţii mari, în cel mult două săptămâni acestea vor sta pe tine ca turnate şi nu îţi vor mai scoate în evidenţă burtica!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *